red hot chili peppers dunaj
21. nov
Kulturni izbor · glasba

Red Hot Chili Peppers, kalifornijski rockovski veterani, ki so na začetku devetdesetih zasloveli s prelomnim albumom Blood Sugar Sex Magik, prihajajo z novim drznim funk rock albumom The Getaway 21. novembra na Dunaj.

Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Wiener Stadthalle
Od 79,50 € dalje

Slovita kalifornijska zasedba Red Hot Chili Peppers je nastala davnega leta 1983 v Los Angelesu. Kljub mnogim težavam z drogami in večkrat zamenjanimi člani skupine je Red Hot Chili Peppers ena od najuspešnejših ameriških rock skupin, saj so vsega skupaj prodali okrog 60 milijonov izvodov albumov. Od prvotne zasedbe tako vztrajata še pevec Anthony Kiedis in ekscentrični basist Michael Peter “Flea” Balzar, ki jima družbo delata bobnar Chad Smith, prav tako ‘antikviteta’, in kitarist Josh Klinghoffer. Skupina ima za sabo nešteto uspešnic, ki so zasedale vrhove lestvic po vsem svetu (Under the Bridge, Give It Away, Californication, Otherside, By the Way, Higher Ground, Around the World, Scar Tissue …), letos junija pa so izdali že 11 studijski album The Getaway.

PREBERITE ŠE: Koncert: alternativni rockerji Pixies z novim albumom na Dunaju

Kako torej RHCP zvenijo pet let pozneje (zadnji album I’m With You so izdali leta 2011)? Gotovo ni zanemarljivo, da so po petindvajsetih letih zamenjali producenta: namesto Nicka Rubina, ki jim je pomagal ustvariti tisti njihov najbolj prepoznaven izraz, so angažirali Dangerja Mousa in njegov subtilni občutek za polnejšo zvočno podobo. Kljub temu pa jedro še vedno ostaja jedro, Felajeva kitara in Kiedisov vokal. Prav gotovo pa so z novim albumom pokazali, da še vedno lahko zvenijo solidno, celo dobro.


Pixies - 2016 - Dunaj 15. november, 2016 Koncert: alternativni rockerji Pixies z novim albumom na Dunaju Jean–Michel Jarre - vrača se francoski pionir elektronske glasbe 15. november, 2016 Jean Michel Jarre – vrača se francoski pionir elektronske glasbe Justin Bieber v Zagrebu 9. november, 2016 Koncert: Justin Bieber 2016. prihaja v Zagreb! Tindersticks 9. november, 2016 Koncert: odlični Tindersticks novembra v Kinu Šiška · · · ·