macygray zagreb koncert 2017
9. mar
Kulturni izbor · glasba

Priljubljena ameriška pevka soula Macy Gray bo svoj hrapavi R&B-jevski glas marca 2017 pripeljala v Zagreb, kamor prihaja s svežim jazzovskim albumom Stripped.

Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
Tvornica kulture
23,00 €
Dogodek na Facebooku

Svetovno znana soul pevka Macy Gray, znana po svojem edinstvenem vokalu, je v svoji skoraj tri desetletja dolgi karieri postala nova Billie Holiday, talent pa je razvijala kot pevka, igralka in producentka. Leta 1999 je za svojo prvo uspešnico I Try prejela grammyja za najboljšo žensko pop glasbenico, prav ta pesem pa je bila nominirana tudi za pesem leta in ploščo leta. Do danes je izdala 10 studijskih albumov, prav tako pa so jo večkrat nominirali za nagrado grammy. Pojavila se je v številnih filmih, vključno z Dan za trening (Training Day, 2001), Spider-Man (2002), Film, da te kap 3 (Scary Movie 3, 2003), For Colored GirlS (2010) ter drugih.

PREBERITE ŠE: Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška

Letos je Macy uspel večji umetniški preskok, saj je v želji, da posname album z binauralnim zvokom, zamenjala založnika. Kraljica soula prihaja v Zagreb na krilih nedavno izdanega desetega studijskega albuma Stripped, ki je takoj po izidu pristal na tretjem mestu Billboardovih jazz albumov. Med drugim bo Macy v Tvornici kulture predstavila tudi druge skladbe iz svoje kariere, ki so ‘krivi’, da je Macy ena izmed najbolj poznanih vokalistk zadnjih 17 let. Macy je v industriji, kjer počasi zmanjkuje pravih umetnikov, zgradila lastno vizijo ter ustvarja glasbo, ki uspešno preskakuje meje glasbenih žanrov – vse od eksperimentalnega soula do alternativnega rocka, retro diska in hip hopa.


trentemoller kino šiška 13. februar, 2017 Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška 13. januar, 2017 Koncert: kalifornijski punkrockerji Green Day v Bologni magnifico 25. december, 2016 Koncert: Magnifico z božičnim koncertom v Kurzschlussu Marissa-Nadle 18. december, 2016 Koncert: fatalka Marissa Nadler v Kinu Šiška · · · · · ·