GB-Dan-Efram
2. jun
Kulturni izbor · glasba

Svetovno priznana ciganska punk (gypsy punk) skupina Gogol Bordello se bo v okviru turneje Seekers and Finders ustavila tudi v Sloveniji. 2. junija bo tako nastopila v Kopru, vsak, ki se je njihovega koncerta kdaj udeležil, pa ve, da se na njihovo glasbo pleše do zgodnjih jutranjih ur.

Ukmarjev trg, Koper
Koda Events in Vigna PR
od 17,90 €
Dogodek na Facebooku

Za nekatere so člani kultne newyorške zasedbe Gogol Bordello trubadurji svobode in strasti, za druge so sodobni križarji v boju proti plehkosti globalizirane pop kulture in njeni amerikanizaciji. Vsekakor so ti multietnični punkerji vrhunska glasbena skupina, ki bo spet poskrbela za energične ritme.

Skupina je znana po prvovrstnem šovu, ki ga ustvari s kombinacijo vrhunske glasbe in teatralnega nastopaštva. Izvajajo tako imenovani gypsy oziroma ciganski punk, ki ga spretno obogatijo s punkom, dubom, klezmerjem, reggaejem, skajem ter kabaret primesmi z zvokom harmonike, violine in zanimive mešanice jezikov. Karizmatični pevec in ukrajinski priseljenec Eugen Hütz velja za vulkan nebrzdane energije, podporo pa mu nudi pisana druščina glasbenih ameriških emigrantov iz Rusije, Belorusije, ZDA, Etiopije in Ekvadorja. Revija Billboard jih je razglasila za “najbolj vroč svetovni bend iz New Yorka”, pri Rolling Stones pa so jih oklicali za “najbolj divjo živo skupino”.


POSTMODERN JUKEBOX (11) 11. maj, 2018 Koncert: Postmodern Jukebox, glasbeno-plesni spektakel v Hali Tivoli 1378936150000-Roger 6. maj, 2018 Roger Waters maja 2018 s turnejo Us + Them v Zagrebu rnb photo 4 5. maj, 2018 Koncert: Rag’n’Bone Man – LJUBLJANA – maj 2018 afrojack-2017-cr-sander-nagel-billboard-1548 30. marec, 2018 Electric Poppy 2018: festival elektronske glasbe v Ljubljani · · · ·