muse
15. okt
Kulturni izbor · glasba

Muse veljajo za eno izmed najuspešnejših angleških rock skupin vseh časov, saj že dvajset let skrbijo, da se o njihovi energični alternativni glasbi govori skoraj povsod po svetu. Poleg mnogih drugih prestižnih glasbenih nagrad je bila skupina Muse že šestkrat nominirana za grammyja in desetkrat za nagrade BRIT.

do
Donauinsel, Dunaj, Avstrija
Koncerti.net
129,99 € (vključno s prevozom)

Skupina, ki skupaj združuje paleto različnih žanrov kot so alternativni rock, progresivni rock, sinfonični rock, t.i. ”space rock” in elektroniko, bo v sklopu festivala Rock in Vienna nastopila v Avstrijski prestolnici 5. junija 2015.

Izjemno talentirani fantje so do sedaj izdali že šest studijskih albumov: Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006), The Resistance (2009) in The 2nd Law (2012), v naslednjem letu pa nam pripravljajo že svojega sedmega, katerega naslov in datum izida zaenkrat še ostajata skrivnost.

Zadnji album ”The 2nd Law” je bil deležen veliko pozitivnih kritik, kot poslušalci pa si ga verjetno najbolje spominjamo po uspešnih singlih kot sta Madness in Supremacy, katera smo si še cele dneve prepevali sami pri sebi. Vključno z zadnjim albumom je skupina Muse skupaj prodala kar več kot 15 milijonov albumov po celem svetu.

Skupina Muse je poleg odlične edinstvene glasbe poznana tudi po svojih nastopih v živo, kjer skoraj z lahkoto ustvari energično in ekstravagantno vzdušje.

Verjamemo, da tudi občinstvo na Dunaju ne bo prikrajšano ob tej nepozabni rock izkušnji.


2Cellos v ljubljanski Areni Stožice obljubljata spektakel brez primere. 7. april, 2017 Koncert: 2Cellos – Ljubljana bo 2017 priča epskemu spektaklu Ritem mladosti 2016 se seli v Areno Stožice 9. december, 2016 Ritem mladosti 2016 se seli v Areno Stožice PicMonkey Collage 9. december, 2016 Ritem mladosti 2016: Siddharta x Big Foot Mama + Umek Koncert: Asaf Avidan v Kinu Šiška 23. november, 2016 Koncert: Asaf Avidan v ljubljanskem Kinu Šiška · ·