jamiroquai
15. nov
Kulturni izbor · glasba

V našo bližino prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai. Z glasbo, mešanico številnih slogov od funka, soula, R&B, jazza, disca, so večkrat zasedli najvišja mesta glasbenih lestvic. Na Dunaju jim bomo lahko prisluhnili 15. novembra, kamor prihajajo na krilih novega albuma Automaton.

Wiener Stadthalle - Halle D, Dunaj, Avstrija
Wiener Stadthalle
od 46,70 €
Dogodek na Facebooku

Na svetovno glasbeno sceno so Jamiroquai vstopili na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Zakrivili so preporod glasbenega žanra acid jazz. V svoj glasbeni izraz so združili tako prvine jazza in popa, kot tudi rocka in elektronike. Njihova prva uspešnica When You Gonna Learn jim je zagotovila takojšnjo prepoznavnost na stari celini. Sledil je album, ki nosi naslov Emergency On Planet Earth, ki jim je slavo in priznanje prinesel v Avstraliji, na Novi Zelandiji, Japonskem … Temu je sledil drugi album z naslovom The Return Of Space Cowboy, ki je njihov primat v tem žanru zgolj potrdil. Šele s tretjim albumom, Travelling Without Moving, pa jim je uspelo nase opozoriti tudi Američane. Tako so postali svetovne zvezde in skupina, ki je zaznamovala glasbeno sceno devetdesetih. Glavni pevec Jay Kay, ki že vrsto let goji ljubezen do klobukov in unikatnih pokrival za glavo, je v vseh teh letih ostal zvest skupini, čeprav se je zasedba pogosto zamenjala.

PREBERITE ŠE: Koncert: na Dunaj se marca 2018 vračajo Kelly Family!

Uspeh skupine je vedno temeljil na svežem in inovativnem zvoku. Na začetku so fantje dajali posebno mesto tudi besedilom, ki so vsebovala visoko sporočilnost. V letih je ta malo usahnila zaradi komercializacije njihove glasbe.
Letos so izdali nov album, ki nosi ime Automaton, s katerim so ostali zvesti edinstvenemu, takoj prepoznavnem in 110-odstotnem ‘jamiroquaizmu’. Album bodo predstavili tudi na koncertu na Dunaju. Uspešnic, kot so When You Gonna Learn, Space Cowboy, Half The Man, Stillness in Time, Virtual Insanity, Cosmic Girl, Deeper Underground, v takšni ali drugačni glasbeni preobleki tudi ne bo manjkalo.


nick cave ljubljana 2017 30. oktober, 2017 Koncert: Nick Cave & The Bad Seeds se oktobra 2017 vračajo v Ljubljano Sigur-Ros-Press-Photo-Cropped-for-SPOTlight 20. oktober, 2017 Koncert: mistični Islandci Sigur Rós oktobra v Zagrebu robbie willams celovec 2017 29. avgust, 2017 Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu interpol 10. avgust, 2017 Koncert: newyorški trio Interpol v Beogradu in na Dunaju · · · · · · ·