download (1)
20. sep
Kulturni izbor · glasba

Kalifornijska numetal zasedba Papa Roach, na začetku tisočletja tudi eden najbolj zanimivih in svežih numetal bendov, prihaja z novim albumom Crooked Teeth 20. septembra na Dunaj. To je njihov deveti studijski album, ki je izšel maja letos.

Planet.tt Bank Austria Halle-Gasometer, Dunaj, Avstrija
Planet.tt
38,90 €

Zgodba kalifornijskih numetalcev Papa Roach sega v srednješolske klopi, kjer so leta 1993 Coby Dick, Jerry Horton, Dave Buckner in Tobin Esperance oblikovali svojo zasedbo.
Na zemljevid svetovno znanih bendov in najbolj oboževanih hard rock skupin novega tisočletja jih je popeljal njihov drugi, v ZDA 3-krat platinasti album Infest (2000), na katerem se je znašel tudi izjemno priljubljen singel Last Resort. V zadnjih dveh desetletjih so se Papa Roach uveljavili kot pravi trendseterji v svetu rock glasbe: nominirani so bili za dva grammyja, gostovali so po celem svetu (tudi z Eminemom in Marilynom Mansonom) in ustvarili numetal himno, ki jo je po sedemnajstih letih še vedno moč zaslediti na radijskih valovih.

Deveti studijski album Crooked Teeth so izdali maja letos. Predstavlja njihovo vrnitev k preprostim in ‘lačnim’ koreninam. Od nalezljive naslovne skladbe, atmosferične lesketajoče se balade Periscope (s Skylar Gray), do s hiphopom prepletene Sunrise Trailer Park album prikazuje različne strani skupine Papa Roach in ponazarja, zakaj so tudi danes pomembni.

stones 16. september, 2017 Koncert: glasbene legende The Rolling Stones septembra v Avstriji mumford--sons-4e1192cd90c4d 9. september, 2017 Festival Lollapalooza Berlin 2017: nastopili bodo Foo Fighters in Mumford & Sons Outlook Festival 2017: prihajata Dizzee Rascal in DJ Shadow 7. september, 2017 Outlook Festival 2017: žur z Dizzeejem Rascalom in DJ-jem Shadow Dimensions Festival 2017 v Puli: nastopili bodo Grace Jones in Moderat 30. avgust, 2017 Dimensions Festival 2017 v Pulju: nastopili bodo Grace Jones in Moderat · · · · · ·