Tindersticks
9. nov
Kulturni izbor · glasba

Kabum! Po koncertni predstavitvi izjemnega albuma The Something Rain leta 2012 se zasedba Tindersticks že tretjič vrača k nam z enim od svojih najambicioznejših, raznovrstnih in izpiljenih projektov v zadnjih letih. Album The Waiting Room bodo predstavili 9. novembra 2016 v Kinu Šiška.

Ljubljana, Kino Šiška
Center urbane kulture Kino Šiška
18 €–22 €
Dogodek na Facebooku

Če smo iskreni, so člani zasedbe Tindersticks vedno ustvarjali presežke. Z desetimi albumi na grbi in po dveh desetletjih glasbenega popotovanja pa se podpisujejo pod najboljše skladbe svoje kariere. The Waiting Room (izdan januarja letos) ni le album, je pravzaprav celostno umetniško delo. Vsako skladbo namreč spremlja kratki film, vizualna interpretacija izpod prstov režiserjev Christopha Girardeta, Pierra Vinourja, Claire Denis, Rosie Pedlow in Joeja Kinga, Gregoria Graziosija, Richarda Dumasa ter Gabriela Sanne.

PREBERITE ŠE: Festival Trnfest 2016 – program in nastopajoči

Skupina Tindersticks je svojo prvo ploščo, dovršen 79-minutni dvojni album, ki se ni oziral na prevladujočo glasbeno sceno, izdala leta 1993. Izdelek, ki so ga producirali kar sami, je prekršil številna domnevna pravila, kako bi moral biti album narejen. Ob izidu je prejel ovacije kritikov in začel glasbeno pustolovščino skupine, ki še vedno traja.

Na poti okoli sveta je zasedba nadaljevala z raziskovanjem in razvijanjem svojega zvoka, pogosto igrala z orkestri, poskrbela za glasbeno spremljavo sedmih filmov priznane režiserke Claire Denis, napisala ter posnela številne duete, med drugim pela z Lhaso de Sela, Mary Margaret O’Hara in Isabello Rossellini, ter ustvarila zvočne pokrajine za muzeje in glasbo za umetniške instalacije. Trem izvirnim članom – Stuartu A. Staplesu, Neilu Fraserju in Davidu Boulterju – pa sta se po novem pridružila še dva polnopravna člana, basist Dan McKinna in tolkalec Earl Harvin.

foto-zucchero-chocabeck-di-ari-michelson-colore-occhialidonna-moderna-jpg-JUIHWJD1 8. oktober, 2016 Koncert: Zucchero – sladki bluesman – se vrača v Ljubljano kinosiska 23. september, 2016 7. obletnica Kina Šiška: nastopili bodo Koala Voice, Noair in MFFY Prismojeni Profesorji Bluesa 16. september, 2016 Koncert: Prismojeni Profesorji Bluesa s ”poslovilcem” v Križankah Glasbeni festival Hartera 16. september, 2016 Glasbeni festival Hartera 2016 · ·