foto-zucchero-chocabeck-di-ari-michelson-colore-occhialidonna-moderna-jpg-JUIHWJD1
8. okt
Kulturni izbor · glasba

Prihodnje leto se v Slovenijo vrača bluesman Zucchero, ki italijansko in svetovno glasbeno sceno razvaja s svojo strastno glasbo, nepozabnimi dueti in izjemno odrsko prezenco. V Stožicah ga bomo lahko videli in slišali 8. oktobra prihodnje leto.

Dvorana Stožice, Ljubljana
NuCoast Concerts
od 41 do 88 €

Adelmo Fornaciari, ki mu je vzdevek Zucchero v osnovni šoli dodelila učiteljica, se je rodil leta 1955. V svoji glasbeni karieri mu je uspelo doseči mednarodno prepoznavnost, k njegovemu uspehu pa so pripomogla tako sodelovanja z velikimi glasbenimi imeni kot njegova edinstvena prezenca na odru, s katero vsakokrat povsem uroči občinstvo.
V svet glasbe je Zucchero stopil v sedemdesetih, prve vidnejše uspehe pa je dosegel s skupino Taxi. Po osvojitvi domačega občinstva je nastopil čas za širitev na mednarodno prizorišče, in leta 1991 mu je to uspelo s pesmijo Senza una donna/Without the Woman, ki jo je posnel s Paulom Youngom.

PREBERITE ŠE: Jovanotti – Ljubljana: italijanski glasbeni superzvezdnik bo nastopil na koncertu v Ljubljani

Temu so sledili dueti s svetovno uveljavljenimi glasbeniki, kot so Sting, Luciano Pavarotti, B. B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton in Bono.
Rdeča nit Zuccherovega ustvarjanja ostaja ljubezen do bluesa. V več kot 30 letih glasbenega udejstvovanja je izdal 24 albumov, prodal prek 60 milijonov plošč po vsem svetu, prejel številne nagrade in si prislužil celo nominacijo za prestižno nagrado grammy.

kinosiska 23. september, 2016 7. obletnica Kina Šiška: nastopili bodo Koala Voice, Noair in MFFY Prismojeni Profesorji Bluesa 16. september, 2016 Koncert: Prismojeni Profesorji Bluesa s ”poslovilcem” v Križankah Glasbeni festival Hartera 16. september, 2016 Glasbeni festival Hartera 2016 Outlook festival v Puli 31. avgust, 2016 Outlook festival 2016 v Pulju ·