sajeta 1
3. jul
V zraku · dan za

Kreativni tabor Sajeta 2017 – mednarodni art & music festival postaja v letošnjem letu polnoleten, saj se bo že osemnajstič odvijal v Tolminu. Letos bo Sajeta potekala že med 3. in 9. julijem in bo otvorila sezono glasbenih festivalov na Sotočju.

do
Sotočje, Tolmin, Slovenija
Kreativni tabor Sajeta
festivalska vstopnica: 42,00 €
Dogodek na Facebooku

Osrednji program Kreativnega tabora Sajeta je mednarodno zasnovan glasbeni program, ki ga dopolnjujejo kreativne delavnice, pester otroški program, javne debate, performansi, razstave ter filmski program. Od srede do sobote se bo na Sotočju in v Kinogledališču Tolmin zvrstilo več kot petnajst koncertov zelo raznovrstne glasbe, ustvarjalci pa prihajajo s celega sveta, celo z Japonske. Polnoletno Sajeto bo pri svojih 83. letih z nastopom počastil legendarni Newyorčan Phill Niblock.

PREBERITE ŠE: NOČNA 10KA 2017 – NOČNI TEK OKOLI BLEJSKEGA JEZERA DVANAJSTIČ

Tudi letos se bodo udeleženci lahko pridružili ustvarjalnim delavnicam, kot so kiparska, glasbena, filmska in plesna. Potekale bodo tudi delavnice uporabno-kreativnih znanj ter druge dejavnosti na prostem, s katerimi se bodo lahko razmigali in sprostili. Otroci bodo spet lahko igrali na raznovrstne inštrumente s Samom Kutinom, pletli in barvali z Gago, plezali z Martinom, pripravili lutkovno predstavo s Timom ter se sproščali z lesenimi sestavljankami Sama Sveteta. V okviru mednarodnega projekta Echoes from Invisible Landscapes bo v času Sajete potekal simpozij na temo ekologije z gosti s celovške in ljubljanske univerze, deležni pa bomo tudi predstavitve zbornika poglobljene analize popularne glasbe na prostoru bivše Jugoslavije Sounds of Atracttion ter javne debate na temo sodobne glasbene scene v regiji.

1. januar, 1970 Booka-Shade-Press-Photo-Approved- 30. junij, 2017 Festival urbane kulture 2017: festival s čezmejnim dometom VinoFest 2017 24. junij, 2017 VinoFest 2017 – vinsko-kulinarični praznik v Portorožu Image converted using ifftoany 24. junij, 2017 Plusk 2017: z BMX-i, rolerji in roklami v Velenjsko jezero · · · · · · ·