Izbor4_DSC_0442_Erik-Školiber
11. avg
V zraku · dan za

Kurentovanje 2016 ali mednarodni pustni festival, bo letos na Ptuju med 2. in 9. februarjem. Kurentovanje je tradicionalni dogodek na Ptuju, zakoreninjen v poganski mistiki z etnografskimi liki in aktualnosatiričen s karnevalskimi maskami.

do
Ptuj, Slovenija
Mestna občina Ptuj
Večina dogodkov dnevnega programa je brezplačnih.
Dogodek na Facebooku

Ptuj bo med 2. in 9. februarjem dihal s kurenti, tradicionalnimi pustnimi maskami, in izvirnimi domišljijskimi liki. Ptuj bodo preplavile številne povorke, etnografske in karnevalske, koncerti, plesi v maskah ter še in še.

2. februarja bo na vrsti Kurentov skok, 3. februarja pa bo otvoritvena slovesnost s predajo oblasti Princu karnevala. Med 3. in 9. februarjem bomo priča prikazu avtohtonih pustnih likov in obredij ptujskega območja v starem mestnem jedru, udeležili pa se bomo lahko karnevalskih zabav v karnevalski dvorani ter Artfesta, kjer bomo priča mednarodnim nastopom na pustni tržnici ter v kulturnih in gostinskih objektih.

PREBERITE ŠE: Pustovanje 2016: Disco Karneval 2016 & Xequtifz v Cvetličarni

5. februarja bodo na vrsti Nočna povorka v starem mestnem jedru, Kurentanc in Seniorsko kurentovanje. 6. februarja bo tradicionalna dobrodelna Obarjada Lions kluba Ptuj, Mestni pustni korzo v starem mestnem jedru in veliki Karnevalski bal v karnevalski dvorani. 7. februarja bo mednarodna FECC Etno in KarnevalFest povorka, 9. februarja pa bosta sledila Mestni pust in Pokop pusta.

Kot glasbeni gostje bodo nastopili Čuki, Kingston, Parni valjak, Mi2, Happy Ol’Mcweasel, Magnifico, Prljavo kazalište, Nina Pušlar, Modrijani in številni drugi.

·