Laibach
16. maj
Kulturni izbor · glasba

Ena najbolj poznanih slovenskih glasbenih skupin na svetu, Laibach, je začela evropsko turnejo ob izidu novega albuma Spectre. Pozabili ne bodo niti na domače občinstvo in 16. maja nas bodo obiskali v Križankah.

Križanke, Ljubljana
Eventim
20 evrov v predprodaji

Že kar tri desetletja Laibach s svojo glasbo nagovarjajo na milijone ljudi na vseh kontinentih. Za nekatere so preroki teme in apostoli luči, hvaljeni in prekleti, oboževani in zaničevani glasbeni in ideološki provokatorji, germanofili s slovansko dušo, ikonoklasti, neoklasicisti, pop industrijalci, kontroverzna opozicija brezidejni glasbeni sceni ter glavni nosilci ideje Neue Slowenische Kunsta. Za druge pa so zgolj skupina, ki preprosto ustvarja odlično glasbo.

V začetku marca so izdali svoj novi album Spectre in prvi single s pomenljivim naslovom The Wistleblowers (Žvižgači). Krenili so na evropsko turnejo, kjer bodo svojo novo glasbeno stvaritev predstavili na tridesetih koncertih. Ustavili se bodo tudi v Zagrebu, Beogradu in Ljubljani. V živo jim bomo lahko prisluhnili sredi meseca maja v Križankah. Kakšen je laibachovski pogled na svet in kako se ta sliši, lahko preverimo sami z obiskom koncerta. Njihovi koncerti so vedno scensko dovršeni in prav posebno glasbeno doživetje, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Slika 1_New Kids on the Block 15. maj, 2014 New Kids on the Block prihajajo na Dunaj CaetanoVeloso 11. maj, 2014 Koncert: Glasbena legenda Caetano Veloso v Ljubljani Prekmurski plesi_Folkorna skupina_Tine Rožanc 10. maj, 2014 Zeleni Jurij, muzikal po ljudskih motivih Slika 2-Robbie Williams 28. april, 2014 Zaswingajmo z Robbiejem Williamsom · · · ·