Big Foot Mama
2. okt
Kulturni izbor · glasba

Slovenska skupina Big Foot Mama bo petindvajset let delovanja zabeležila z jubilejnim koncertom v ljubljanski Hali Tivoli in izzidom dvojne zbirke največjih uspešnic.

Hala Tivoli, Ljubljana
BFM glasbena produkcija d.o.o.
od 9,90 €
Dogodek na Facebooku

Big Foot Mama letos praznuje častljivih petindvajset let delovanja. Gre za zavidljivo dobo med glasbenimi izvajalci v slovenskem prostoru. V četrt stoletja so Bigfooti nabrali kar 7 studjskih albumov, 23 radijskih singlov, 19 videospotov, celovečerni dokumentarni film ‘Tist’ dan v tednu’ in prek 1000 koncertov ter v vsem tem času ostali ena najpopularnejših domačih glasbenih skupin.

Praznovanje obletnice, naslovljeno LET 25, se je začelo že v soboto, 30. maja, z ekskluzivnim klubskim koncertom v Berlinu – mestu snemanja zadnjega albuma Izhod. Tam so fantje obelodanili svoje načrte za praznovanje, ki bo potekalo vse do letošnje jeseni. Častitljivo obletnico, kot se to za jubilej spodobi, bodo obeležili z dvojno zbirko največjih uspešnic 1990-2015, ki bo izšla pri Nika Records in med katerimi ne bodo manjkale zimzelene skladbe, kot so Nisem več s tabo, Led s severa, Oklep, Črn tulipan, Neki sladkega, Rola se, Užitek na replay, Mala nimfomanka, Nor sigurno ne, Garbič … Višek pa bo praznovanje LET 25 doseglo 2. oktobra z velikim koncertom v ljubljanski Hali Tivoli, kjer se bodo Bigfootom pridružili številni glasbeni prijatelji, ki so v vseh teh letih z njimi sodelovali v takšni ali drugačni obliki. Vstopnice za koncert so že v prodaji.

Red Bull Soundclash Zenica 2014 26. september, 2015 Koncert: Kurzschluss Spezial! z Dubioze kolektiv – Ljubljana – Križanke Eros Ramazzotti 22. september, 2015 Eros Ramazzotti – Ljubljana – Arena Stožice Groove Armada 14. avgust, 4400 Festival Hartera 2015 – v Reko prihaja Groove Armada David Gilmour 12. september, 2015 Koncert: David Gilmour Live 2015 septembra v Areni Pula na Hrvaškem · ·