LJFW-april2019-ph_Mimi-Antolovic-5000x2345
1. apr
V zraku · dan za

Znan je datum vsebinsko najbogatejšega modnega dogodka v Sloveniji. LJFW 2019 – Ljubljanski teden mode bo s pestrim dogajanjem vsem ljubiteljem mode postregel med 1. in 4. aprilom. Ob jubilejni, deseti ediciji, so ustvarjalci pripravili kar nekaj pomembnih novosti.

do
Trg republike, Ljubljana
LJFW
Še ni znano.

Domači in tuji, novi in že uveljavljeni modni oblikovalci že pospešeno pripravljajo kolekcije, ki jih bodo prikazali na modni pisti LJFW 2019. Kot je že običajno, na LJFW vsako leto postrežejo z novostmi. Na jesenski ediciji so bile to nagrade WOW (Winners of the Week), kjer je nagrado za najboljšo kolekcijo osvojila Sanija Reja Aske, ki bo tudi letos predstavila novo kolekcijo, in izredno dobro sprejeti showroom, ki so ga na prizorišču postavili zadnji dan modnega dogajanja.

Kot glavna partnerja sta se letos pridružila Volkswagen in Philips. Modne navdušenke in navdušenci bodo prve tri dni lahko uživali ob predstavitvah modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Madžarske in Avstrije, četrti dan pa bo na prizorišču ponovno showroom, kjer bodo kreacije izbranih oblikovalcev tudi na prodaj oz.jih bo možno pomeriti in naročiti. Ta dan bodo razglašeni tudi prejemniki nagrad LJFW WOW (Winners Of The Week), ki so bile premierno podeljene na novembrski ediciji.

Prva pomembna novost spomladanske in hkrati jubilejne, desete edicije LJFW je, da se finalni izbor uspešnega mednarodnega projekta Fashion Scout SEE (South East Europe), iz Beograda seli v Ljubljano. FS SEE je rezultat dolgoletnega sodelovanja in
povezovanja znotraj regije z Londonom. Pri LJFW so na ta dosežek izjemno ponosni in veseli jih, da se bodo zmagovalci regijskih natečajev pred mednarodno strokovno žirijo predstavili prav na LJFW.


ARTIsh 2019: otvoritev nove sezone, ki je raj za dušo, paša za oči 30. marec, 2019 ARTish 2019: otvoritev nove sezone, ki bo raj za dušo, paša za oči direct 29. marec, 2019 The Illusionists Direct From Broadway: največji svetovni čarodeji prihajajo v Slovenijo 20. Orto Fest 2019: najglasnejši dogodek v mestu 28. marec, 2019 20. Orto Fest 2019: najglasnejši dogodek v mestu Mednarodni festival Čili & Čokolada 2019: sladki in pikantni užitki 22. marec, 2019 Mednarodni festival Čili & Čokolada 2019: sladki in pikantni užitki · · ·