Na Kongresni trg se vrača Ljubljana Beach Volley Challenge.
30. jul
V zraku · dan za · Utrip mesta · šport

Nedolgo po krsti izvedi odbojkarskega spektakla Ljubljana Beach Volley Challenge, ki se je odvijal na vroči mivki na Kongresnem trgu, so organizatorji obljubili, da bo dogodek postal tradicionalen. In držali so besedo, saj se mednarodni turnir vrača v osrčje Ljubljane, ljubitelji odbojke pa bodo letos na svoj račun prišli med 30. julijem in 1. avgustom 2015. Lanski dogodek je presegel pričakovanja, organizatorji pa imajo glede na izkušnjo zgolj sladke skrbi, kot so, priskrbeti večje tribune.

do
Kongresni trg, Ljubljana
Odbojkarska zveza Slovenije
Cena še ni znana

Ljubljana bo na prehodu iz julija v avgust 2015 zopet dobila okus po plaži, saj bo Kongresni trg postal prizorišče drugega mednarodnega turnirja v odbojki na mivki Ljubljana Beach Volley Challenge. Turnir, ki postaja tradicionalen, je bil lani velik uspeh, tribune so namreč oba dneva pokale po šivih, tekmovalci iz Avstralije, Brazilije, ZDA, Argentine, Nemčije, sosednje Avstrije in Hrvaške, Estonije in seveda Slovenije, pa so velik obisk nagradili z izvrstnimi predstavami. Češnja na torti je bilo domače slavje Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika.

PREBERITE ŠE: Enostaven razlog zakaj je odbojka najbolj vroč šport na svetu

Tridnevni spektakularen dogodek, ki se bo zgodil na vrhuncu poletja in bo začinjen z glasbo, večerno zabavo in animacijami, bosta tudi tokrat pod streho skušala spraviti Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) in agencija Extrem, ki jima gredo zasluge, da se je tekmovanje ekspresno vpisalo na svetovni zemljevid turnirjev obojke na mivki. V prihodnje si organizator lahko nadeja postati zaščitni znak oziroma ”poster boy”, kot temu pravijo v angleščini, turnirja serije major. Letos je Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) med glavne ”igralce” uvrstila bližnji Poreč.

Utrinki iz leta 2014:

Pliš 4. julij, 2015 Festival Poleti v Nuk 2015 AA Visiting School Slovenia: nanoturizem 4. julij, 2015 AAVSS 2015: V Vitanje na spanje v breztežnostnem prostoru Jazz Festival Ljubljana 1. julij, 2015 56. jazz festival Ljubljana Kassem Mosse 24. junij, 2015 Stiropor Festival vol.2: Dvojna vrnitev! · ·