Ljubljana: Evropski kolesarski festival 2016
14. apr
V zraku · dan za

Ljubljana se ponaša z častnim naslovom zelena prestolnica Evrope 2016. Prejela ga je, ker smo po mnenju Evropske komisije naredili največ sprememb v pravo smer v najkrajšem časovnem obdobju. Med 14. aprilom in 30. junijem pa bomo nizu kakovostnih “zelenih” sprememb dodali še eno. V metropoli bo potekal evropski kolesarski festival 2016.

do
Ljubljana
Nizozemsko veleposlaništvo v Sloveniji
Dogodek na Facebooku

Ljubljana. Zate. Ti je poznano? Ljubljana je mesto, ki preseneti vsakogar in preseže pričakovanja večine obiskovalcev. Je enkratna – majhna po površini, velika po gostoljubnosti in kakovosti življenja. Da bi povečali število prekolesarjenih kilometrov, je Nizozemska kot predsedujoča članica EU spodbudila nastanek evropskega kolesarskega festivala, ki se bo odvil med 14. aprilom in 30. junijem 2016 v vseh prestolnicah držav EU. Tudi pri nas.

 PREBERITE ŠE: Slovenski glasbeni dnevi 2016: praznik slovenske glasbe

Nizozemsko veleposlaništvo v Ljubljani in različni partnerji so skupaj pripravili resnično bogat program za uvodni dan Kolesarskega festivala Ljubljana. Skozi dan se bodo z raznimi predstavitvami in ozaveščevalnimi kampanjami predstavili številni ambasadorji projekta in vrsta zanimivih kolesarskih interesnih skupin. Podrobnejši program najdete na slovenia.nlembassy.org.

Rastava o Nikoli Tesli 11. april, 2016 Razstava: Nikola Tesla – človek prihodnosti A-ha na Dunaju 10. april, 2016 Koncert: A-ha na Dunaju Ponovno se nam obeta en krasen vikend v družbi odličnega piva in burgerjev. 9. april, 2016 Pivo & Burger Fest / Ljubljana / april 2016 Panda 30 let 7. april, 2016 Stoletni ples – Panda: koncert ob 30-letnici ·