Foto:  CAROLINE BOWMAN
30. maj
V zraku · dan za

Med številnimi zanimivimi dogodki na Ljubljana festivalu, bo eden izmed vrhuncev zagotovo eden najbolj znanih muziklov – Evita.

do
Križanke, Ljubljana
http://www.ljubljanafestival.si/
49, 39 €

Evita je muzikal o življenju, slavi, dobrodelnem delu in smrti Eve Perón, druge žene argentinskega predsednika Juana Peróna. Muzikal je napisal slavni Andrew Lloyd Webber, besedila pa je prispeval Tim Rice. Že prva produkcija muzikla v v londonskem gledališču v legendarnem mestnem predelu West End je prejela nagrado Laurence Olivier kot najboljši muzikal, leto pozneje pa je na Broadwayu muzikal (kot prvi britanski) prejel nagrado tony. Od tam je šla Evita v svet in tudi na filmska platna. Sam muzikal pa so ponovno postavili na oder leta 2006 v Londonu in leta 2012 na Broadwayu.

Gledališki spektakel Marvel Universe Live! 25. november, 2016 Marvel Universe Live! – oglejte si Marvelove junake v živo! Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb 10. november, 2016 Koncert: Placebo novembra v Zagrebu Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 Eyes On: Mesec fotografije Dunaj 25. oktober, 2016 Razstava: Eyes On – Mesec fotografije Dunaj 2016 · ·