Praznični sejem Ljubljana 2015
24. okt
V zraku · dan za

Ljubljanski praznični sejem je bil od nekdaj prvi znanilec in pojem veselega decembra. Leta 2015 ne bo nič drugače, le da bo ”olimpijski ogenj prižgal” skupaj s prižiganjem prazničnih lučk in da starta že novembra 2015. V veseli december namreč letos vstopamo, ko tehnično še ne bomo v zadnjem mesecu leta. Tradicionalni Ljubljanski praznični sejem 2015 s prižiganjem lučk se začenja 27. novembra, trajal pa bo vse do 3. januarja 2016, ko bo še enkrat padel zastor nad pestro ponudbo izdelkov, hrane in pijače.

do
Staro mestno jedro, Ljubljana
Mestna občina Ljubljana
Vstop je prost

Ljubljanski praznični sejem 2015 je že v nizkem startu. Zelene hišice v starem mestnem jedru Ljubljane (Pogačarjev trg, Breg, Cankarjevo nabrežje, Prešernov trg, Kongresni trg) že čakajo na začasne stanovalce in reko ljudi, ki se bo ves december in še nekaj dni novembra in januarja poleg reke Ljubljanice vila mimo njih. Ljubljanski praznični sejem namreč vsako leto postane središče družabnega dogajanja v poslednjem mesecu leta, v njegovi bližini pa dober mesec kot po tekočem traku potekajo praznične prireditve na prostem.

PREBERITE ŠE: Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani že 27. novembra 2015

Ljubljanski praznični sejem zaznamujejo izbrani izdelki (od tistih, ki so neločljivo povezani s prazničnim časom – kape, šali in rokavice – do izdelkov domače obrti in slovenskih dobrot, kot so med, slaščice in žganje), raznovrstna ponudba hrane (klobase, jedi z žara …) in pijače (kuhano vino, čaji, likerji …) ter vedno živahno in razigrano vzdušje, zato je pravi magnet za obiskovalce, priljubljen prostor druženja in definicija veselega decembra.


Gledališki spektakel Marvel Universe Live! 25. november, 2016 Marvel Universe Live! – oglejte si Marvelove junake v živo! Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb 10. november, 2016 Koncert: Placebo novembra v Zagrebu Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 Eyes On: Mesec fotografije Dunaj 25. oktober, 2016 Razstava: Eyes On – Mesec fotografije Dunaj 2016 · · ·