32. Majske igre 2015
4. maj
V zraku · dan za

Merjenje moči v športnih panogah, druženje, koncerti, ustvarjanje, spoznavanje. Vse to in še več so Majske igre, tradicionalni in brezplačni študentski festival, ki v letu 2015 poteka že 32-ič zapored. Iz dokaj skromnih začetkov je prerasel v tritedenski spektakel kulture, zabave in športa, ki letos traja od 4. do 20. maja 2015.

do
Študentsko naselje Rožna Dolina
Študentski svet stanovalcev
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

Majske igre 2015 bodo tudi letos potekal v študentskih naseljih po Ljubljani (Rožna dolina, Mestni log in Bežigrad), nad festivalom kulture, zabave in športa pa bo še enkrat več bdel Študentski svet stanovalcev (ŠSS). Igre so namenjene vsem stanovalcem študentskih domov v Ljubljani in vsem željnim druženja ter študentskega duha. Nekoč enodnevni projekt, ki je potekal na dan mladosti, 25. maja, se je zaradi vse večjega zanimanja in obiskanosti razrasel v tritedenski maraton športa, zabave in kulture. Slednja je najmlajša ”disciplina” iger, ki se je originalni kombinaciji pridružila leta 2006.

Majske igre imajo dolgoletno tradicijo in sloves ustvarjanja nepozabnih spominov. Te lahko ustvarite z udejstvovanjem v različnih športnih aktivnostih (nogomet, študentski maraton, odbojka na mivki, poker, šah, dirka s starimi kolesi, itd.) ali na kulturnem področju, kjer vas bodo v kulturnem otočku na travniku za blokom III (Rožna dolina) pričakali plesalci, predavatelji, pesniki in komiki, pa tudi kino pod zvezdami. Slednje verjetno že bolj enačite z zabavo kot kulturo. Tudi te, take v pravem pomenu besede, bo na pretek. Za njo bodo poskrbele predvsem glasbene skupine različnih zvrsti na štirih odrih. Otvoritev 4. maja 2015 bo potekala v Rožni dolini, zaključek pa bo 20. maja pripadel Kardeljevi ploščadi. Novost je Chill otoček (za sproščanje in druženje s sosedi) na travniku pred domom VI.

PREBERITE ŠE: 3. maja 2015 praznujemo svetovni dan smeha

Boste tudi vi eden izmed 40 tisoč obiskovalce, kolikor jih zadnja leta običajno privabijo Majske igre?

Teden Evrope 4. maj, 2015 Teden Evrope 2015: V Ljubljani in drugod bo dišalo po EU Red Bull Gravity Challenge bo v Sloveniji potekal na treh lokacijah in sicer v Ljubljani, Mariboru in Izoli. 4. maj, 2015 Red Bull Gravity Challenge 2015 – prijavi svoje jajce na posebnem Red Bull tekmovanju Wings for Life World Run si je tudi v letu 2015 za eno izmed lokacij izbral Slovenijo. 3. maj, 2015 Wings for Life World Run 2015 znova v Sloveniji Svetovni dan smeha 2015 3. maj, 2015 3. maja 2015 praznujemo svetovni dan smeha · · ·