Mednarodni festival Svetlobna gverila 2019: Ljubljana v znamenju svetlobe
16. maj
V zraku · dan za

Ljubljana bo v poletnem času v znamenju umetnosti, katere bistveni medij je svetloba – po različnih prizoriščih po mestu bodo razstavljene svetlobne instalacije, ki so jih pripravili umetniki v okviru Mednarodnega festivala Svetlobna gverila 2019. Kako so se lotili teme “MEJA”, si boste lahko ogledali v galerijah in na ulicah mestnega jedra in obrobja Ljubljane.

do
Različna prizorišča po Ljubljani
Svetlobna gverila
Vstop je prost.

Mednarodni festival Svetlobna gverila 2019 bo tudi letos ‘prinesel’ veliko svetlobe v mesto Ljubljana – svetlobne instalacije, projekcije in razstave bodo za mesec dni zaznamovale mestno središče in še nekatere druge predele. Izbrani umetniki pa se bodo lotili vprašanja MEJA (borders).

Festival se bo pričel z odprtjem skupinske razstave v galeriji Vžigalica in nizom projektov na prostem v njeni neposredni bližini. Sledilo bo odprtje razstav po Ljubljani in njenem obrobju. Mesec dolg dogodek bodo zaključili v Svetlobnem parku ob Gradaščici v Trnovem, kjer bodo odkrili novo trajno svetlobno skulpturo umetnikov Mete Grgurevič in Jaše. Tudi letos se obeta vrsta drugih aktivnosti, o katerih pišejo na svojo spletni strani.

Organizatorji želijo tudi letos ustvariti drugačno podobo mesta, približati sodobno umetnost širši publiki in pokazati, kakšno vlogo ima umetnosti v vsakdanjem življenju!

laibach 15. maj, 2019 Koncert: Laibach z albumom The Sound of Music v Cankarjevem domu 39. Lampiončki 2019: v družbi prijateljev 14. maj, 2019 Lampiončki 2019: v družbi prijateljev Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje 11. maj, 2019 Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje 9. Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! 9. maj, 2019 Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! · ·