mesec oblikovanja 2016
18. okt
V zraku · dan za

Od 18. oktobra do 18. novembra se bo v nekdanji tiskarni Mladinske knjige odvil Mesec oblikovanja 2016, ki bo poskrbel za pestro dogajanje na področju dogodkov, delavnic in razstav.

do
Mesto oblikovanja Slovenija, nekdanja tiskarna Mladinska knjiga, Dunajska cesta 123, Ljubljana
Zavod BIG
Enkratna vstopnica: 3 €

Mesec oblikovanja je izvirna platforma za kritično vrednotenje, promoviranje in identificiranje pomembnih dosežkov na področju oblikovanja v Sloveniji in regiji. S svojimi aktivnostmi proaktivno spodbuja razvoj kreativnih industrij s poudarkom na oblikovanju. Mesec oblikovanja opozarja na ustvarjalni oblikovalski potencial Slovenije, ter ga sooča z ustvarjalnostjo drugod v svetu.

PREBERITE ŠE: Kurzschluss 3ER: pop-up festival oktobra odpira Adam Beyer

Letos se bo Mesec oblikovanja pričel s slavnostno otvoritvijo, na kateri bomo podelili mednarodne nagrade Brands & Signs ter nacionalne nagrade za oblikovanje. V mesecu, posvečenemu dizajnu, bomo lahko uživali v pestrem naboru dogodkov, delavnic in razstav, kot so na primer Oder 180, Kontaktne mize, Oblikovalska okuševalnica, Kreativni tiri 03, Bonboni, Kruh in vino 06 in Prenova za kreativni turizem.


V Ljubljano prihaja rock spektakel The Show Must Go On! 17. november, 2016 The Show Must Go On: podoživite skupino Queen na rock spektaklu ob 25. obletnici slovesa Freddieja Mercuryja Top Vino 2016 17. oktober, 2016 Top Vino 2016 – mednarodni vinski festival v Cankarjevem domu Čokoljana 2016 29. oktober, 2016 Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek! Cirque du Soleil 2. junij, 2017 Predstava: Cirque du Soleil prvič v Sloveniji! · · · · ·