Windows 10
21. jan
V zraku · tehnologija

Odgovor na vprašanje kaj prinašajo Windowsi 10 bo znano danes po 18. uri, ko se bo začela Microsoftova konferenca, ki nam bo ponudila vpogled v operacijski sistem prihodnosti, ki bo začel svoj pohod na računalnike končnih uporabnikov enkrat jeseni leta 2015. Pravijo, da mu bo dišalo tudi starejše okolje, torej tudi računalniki stari osem let. Dogodek lahko spremljate v živo.

Redmond campus, Washington
Microsoft
Ni podatka

Vse od začetka oktobra, ko je odjeknila novica o novem operacijskem sistemu, se uporabniki sprašujejo kaj prinašajo Windowsi 10. Nekaj karakteristik, kot je vrnitev menija Start, je že znanih, a vivisekcija operacijskega sistema prihodnosti se nam obeta danes pozno popoldne (ob 18.00 po našem času), ko bo postal iz mesa in krvi tudi za navadne smrtnike (različica Consumer Preview).

PREBERITE ŠE: Windows 10: nov operacijski sistem in vrnitev menija ”Start”

Kot je dejal vodja programa Windows Insider Gabriel Aul, bo mogoče Windowse 10 brez težav uporabljati tudi na osem let starih računalnikih, saj naj bi se samodejno prilagajali strojni opremi. Nič več obremenjevanja z minimalnimi zahtevami torej. Točen datum izida sicer še ni znan, kot tudi ne cena, ki pa jo je v veliki meri narekoval ali vsaj zbil Apple, ki je lansko jesen svoje uporabnike razveselil z brezplačno nadgradnjo OS X Yosemite.

Microsoft konferenco lahko spremljate v živo na tej povezavi: news.microsoft.com/windows10story


· · ·