MineralFest7 - planetarij
8. dec
V zraku · dan za

V čarobnem decembru bo vrata ponovno odprl MineralFest: sejem mineralov, fosilov in nakita. Združite obisk MineralFesta in praznične Ljubljane!

do
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
MineralFest Ljubljana
od 3,00 €
Dogodek na Facebooku

Sejem MineralFest Ljubljana 2017 bo obiskovalcem ponudil priložnost, da se pobližje spoznajo s čarobnim svetom mineralov, fosilov in nakita. V delavnici Zlatarstva Rojšek boste spremljali proces ročne izdelave nakita. Skrivnostne meglice vesolja bo mogoče odstreti v najmodernejšem planetariju v Sloveniji, v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije bo razstava Živeti s kristali, pod okriljem Višje strokovne šole Srečka Kosovela pa kreativna delavnica mozaika Iz kamnov se prebuja Zmaj.

Razstava: Živeti s kristali

Ljudje smo s kamnom povezani že od nekdaj, saj so naši predniki znali izkoristiti lastnosti mineralov in kristalov. Z njimi so zanetili ogenj, jih uporabljali za izdelavo orodij, iz njih so si gradili domovanja in kaj kmalu so spoznali, da je kamen tudi lep. Razstava Živeti s kristali ponuja celovit pregled kraljestva mineralov. Minerali in kristali nas navdušujejo z raznovrstnostjo oblik in barv in v nas vzbujajo prenekatera čustva.

Delavnica: ročna izdelava nakita iz plemenitih kovin

Kombiniranje plemenitih kovin z drugimi materiali, kjer se presežejo okviri omejitev, je prepoznavni znak blagovne znamke Unikatni nakit Amazing. Lahko bomo spremljali proces ročne izdelave nakita.

Kreativna delavnica mozaika – Iz kamnov se prebuja Zmaj

Udeleženci se bodo spoznali z osnovami mozaika in odkrivali tehnike in materiale, ki so primerni za skupinsko kreativno delo na mozaiku. Iz posameznih kvadratnih panelov, ki jih bodo izdelali posamezniki ali manjše skupina ustvarjalcev, bomo sestavili večjo podobo Zmaja.

Planetarij

Prepustimo se potovanju po našem Osončju od planeta do planeta in spoznajmo meglice ter daljne galaksije v digitalnem planetariju.


D27b_-_Dream_Big_-_Little_Mermaid 8. december, 2017 Disney on Ice 2017: Čarobna kraljestva prihajajo v Zagreb Koncert: Nemške rock legende Scorpions prihajajo v Ljubljano 5. december, 2017 Koncert Scorpions prestavljen Animateka 2017: 14. mednarodni festival animiranega filma 4. december, 2017 Animateka 2017: 14. mednarodni festival animiranega filma 15392748_10153911032356396_5923860102765119791_o 3. december, 2017 TEDxLjubljana 2017: ideje, vredne rasti · · · · ·