CakajocSupermana_Mladost_foto_Željko Stevanić (1)
11. jul
Kulturni izbor · odri

Čakajoč Supermana je skupni naslov treh avtorskih projektov, ki si jih bomo novembra ogledali v SNG Drama Ljubljana. Predstavila se bo nova generacija slovenskih režiserjev, ki trenutno zaključuje zadnje letnike študija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo: Juš Zidar, Tin Grabnar in Žiga Divjak.

SNG Drama Ljubljana
SNG Drama Ljubljana
15 in 22 evrov

Prva premiera se bo na levem odru odvila 7. novembra. V režiji Juša Zidarja si bomo po motivih Simfonije številka 6 Dmitrija Šostakoviča ogledali slabo uro dolg avtorski projekt z naslovom O kočiji, o strežniku, o pesmih in o dogajanju, ki odpira vprašanje sodobnega (ne)smisla bivanja, kjer je naša edina gotova identiteta – naša davčna številka.

PREBERITE ŠE: Drama Kavarna: kavarna, kjer se čas ustavi

Druga premiera v režiji Tina Grabnarja se bo odvila 14. novembra, avtorski projekt pa nosi naslov Uspeh. V uro dolgi predstavi si želijo uspeti mlad režiser in štirje igralci, uspeha na vseh področjih pa si želi prav vsak izmed nas – toda ali sploh poznamo pravi pomen besede uspeh?

Tretja premiera Tik pred revolucijo: Mladost bo na odru Drame v produkciji šestega semestra dramske igre in gledališke režije AGRFT uprizorjena 21. novembra. Zadnji izmed treh avtorskih projektov pod naslovom Čakajoč Supermana raziskuje trenutek osamosvajanja generacije v času ekonomskih, ekoloških, socialnih in drugih katastrof, ki namigujejo na to, da nas čaka črna prihodnost. Pa nas res? Režiser Žiga Divjak se sprašuje o poti in soočanju z realnostjo nove generacije pod vtisom misli, da je star tisti, ki ima več veselja s preteklostjo kot s prihodnostjo.


The Cure 26. oktober, 2016 Koncert: legendarni The Cure bodo obiskali Dunaj 6. oktober, 2016 Predstava Evergreen: krstna izvedba avtorskega glasbeno-gledališkega projekta Karmine Šilec Premiera: Don Pasquale v SNG Maribor 30. september, 2016 Gledališka premiera: Don Pasquale v SNG Maribor Brezmadežna - SNG Maribor 23. september, 2016 Brezmadežna / Immaculata, SNG Maribor: hommage Tomažu Pandurju