Morrissey bo obiskal Ljubljano
25. maj
Kulturni izbor · glasba

Slovenijo bo doletela posebna čast – 10. oktobra v Ljubljano prihaja Morrissey, ena najbolj enigmatičnih in kontroverznih figur indie rocka.

Hala Tivoli, Ljubljana
Dallas Records
34,50 € - 59 €
Dogodek na Facebooku

Po besedah revije NME, eden najvplivnejših glasbenikov na svetu, Steven Patrick Morrissey (najbolj znan preprosto po svojem priimku), bo 10. oktobra razvnel občinstvo s koncertom v ljubljanski Hali Tivoli.

Morrissey je najprej opozoril nase kot frontman kultnih The Smiths, ene najpomembnejših britanskih rock zasedb, ki je služila kot neke vrste most med punkom in kasnejšim brit popom. Z intelektualnimi in poetičnimi besedili, ki se v glavnem dotikajo tematike romantike in družbene odtujenosti in teatralno odrsko prezenco, je Morrissey kaj hitro našel zvesto publiko, ki mu goreče sledi še danes. Po štirih odličnih albumih so The Smiths leta 1987 razpadli, kar pa seveda ni ustavilo Morrisseyja, ki se je podal na izredno plodovito in uspešno solo kariero. Lani je tako izšel izšel že njegov deseti zaporedni album ‘World Peace Is None of Your Business’.

Njegovi koncerti so znani kot energični in čustveno nabiti dogodki, na katerih da Morrissey vse od sebe in se dotakne tako The Smiths kot tudi svoje bogate solo diskografije, v živo pa so njegove skladbe veliko bolj surove in rockersko naravnane kot v studijskih različicah. Njegovi koncerti, ob izdatni podpori fanatičnih oboževalcev, ki pojejo vsako besedo Morrisseyjevih skladb, tako postanejo neke vrste sveti obred, prežet s potom, ekstazo in emocijami.

Big Foot Mama 2. oktober, 2015 LET 25: Veliki koncert skupine Big Foot Mama z gosti v Hali Tivoli Red Bull Soundclash Zenica 2014 26. september, 2015 Koncert: Kurzschluss Spezial! z Dubioze kolektiv – Ljubljana – Križanke Eros Ramazzotti 22. september, 2015 Eros Ramazzotti – Ljubljana – Arena Stožice Groove Armada 25. maj, 4400 Festival Hartera 2015 – v Reko prihaja Groove Armada ·