Filmski festival v Motovunu
26. jul
V zraku · dan za

Filmski festival v Motovunu, mestu na severozahodu Istre, je resda precej majhen dogodek takšne vrste, a ga kljub temu ni za spregledati. Na festivalu Motovun Film Festival 2016 bo možno videti mnogo filmov, ki jim na velike filmske dogodke, kot sta festival v Cannesu ali v Berlinu, zaradi premočnih konkurentov ni uspelo priti. Poleg projekcij bodo organizirani tudi pogovori z ustvarjalci filmov. Festival bo potekal od 26. do 30. julija. Cena 10ih vstopnic znaša 20€. Razpored predavanj si lahko ogledate tukaj.

do
Motovun
Motovun Film Festival, Istrian County and Municipality of Motovun
20€
Dogodek na Facebooku

Bliža se Motovun Film Festival 2016Filmski festival v Motovunu je eden izmed tistih festivalov, katerih namen ni blišč in velikost dogodka, temveč predstavitev najboljših filmov tistega leta, ne glede na imena igralcev glavnih vlog in države od koder prihajajo. Ideja festivala je, da poda v programu čim večjo raznolikost: estetsko, tematsko, geografsko. Skozi vse raznolike filme, ki sestavljajo festival, pa se vleče rdeča nit iskanja resnice: festival poskuša pokazati odsev dejanskega stanja v današnjem svetu.

PREBERITE ŠE: Gromozansko stopnišče sredi Rotterdama

V komunikacijski obliki filma nas spomni na vrednote, ki so nemalokrat pozabljene in na pereče probleme, ki jih še moramo rešiti. Filmski festival Motovun je v svojem obsegu precej majhen, kar mu, kot trgovinam z izbranimi modnimi kosi, doda na kvaliteti. Modus populacije so obiskovalci, ki se za film iskreno zanimajo – na za slavne igralce in blišč, ki so jih deležni veliki evropski filmski festivali. Festival lahko tako za svoj program izbira filme brez pritiskov, da morajo nujno vrteti nove filme velikih režiserskih imen. Festival Motovun išče pristnost, avtentičnost, umetniško izpopolnjenost in originalnost za vso ceno.

MetalDays 2016 v Tolminu 24. julij, 2016 MetalDays 2016 v Tolminu Gaming dogodek EPICENTER LAN 10 22. julij, 2016 EPICENTER LAN 10: obeta se največje LAN tekmovanje v Sloveniji Belgija: Tomorrowland 2016 22. julij, 2016 Festival Tomorrowland 2016 Blejski dnevi 2016 22. julij, 2016 Blejski dnevi 2016 – lučke na jezeru vrhunec poletne sezone na Bledu · ·