RG_TRIO_Asset1
24. nov
Kulturni izbor · glasba

Serija koncertov Musicology Barcaffè Sessions je 30. septembra svojo ljubljansko zgodbo izredno uspešno začela pisati v ljubljanski Cvetličarni s koncertom legendarne britanske acid jazz skupine Incognito. Nadaljujejo 24. novembra, ko bo Robert Glasper, svetovna jazzovska zvezda, pianist in producent, v okviru svoje turneje, na kateri nastopa skupaj s svojim triom in izjemno DJ Sundance, nastopil v Cankarjevem domu.

Cankarjev dom, Ljubljana
Musicology Barcaffè Sessions
od 15,00 €
Dogodek na Facebooku

Po komercialnem uspehu in odličnih kritikah njegovih z grammyji nagrajenih albumov Black Radio in Black Radio 2, se Robert Glasper z albumom Covered vrača k akustičnim jazzovskim koreninam. Album, ki je bil v celoti posnet v živo pred občinstvom v studiu Capitol v Los Angelesu, je ponovno združil Glasperja, basista Vicenta Archerja in bobnarja Damiona Reida. “Pogrešal sem klavir,” preprosto pojasni Glasper, ki se je preteklih pet let med snemanjem in nastopanjem s svojim Experiment bendom, popolnoma posvetil klaviaturam.

Za ljubljansko občinstvo bo Glasper med drugimi izvedel tudi pesmi z albuma Covered, s katerim želi svojim poslušalcem približati lasten jazzovski zvok. Na albumu je v akustični jazzovski maniri priredil pesmi hip-hop in R&B imen, kot so Kendrick Lamar, Musiq Soulchild in John Legend, melodije skupine Radiohead in Joni Mitchel, sodeloval z legendarnim pevcem in aktivistom Harryjem Belafontejem, priredil pa je tudi bonus pesem z albuma Black Radio 2, I do not even care, pri kateri je sodeloval z Macy Gray in Jean Grae.


5299_524415037611425_1863092873_n(1)-1 18. november, 2017 Koncert: Riblja Čorba, koncertni spektakel ob 40-letnici skupine jamiroquai 15. november, 2017 Koncert: na Dunaj prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai alexandrov 15. november, 2017 Alexandrov – zbor, orkester in balet Rdeče armade v Stožicah Koncert: Gorillaz s turnejo Humanz tudi na Dunaju 2. november, 2017 Koncert: Gorillaz s turnejo Humanz tudi na Dunaju · · · ·