Skopelos-picture
7. avg
Kulturni izbor · odri

Prvi poletni večeri bodo v ljubljanskih Križankah od 15. do 19. junija potekali ob zvokih slavne skupine ABBA in nas tako odnesli v romantično zgodbo v grškem ozračju. Prihaja namreč muzikal Mamma Mia!

do
Križanke
Festival Ljubljana
25 in 29 evrov

Zgodbo romantične komedije Mamma Mia vsi dobro poznamo: Donna je neodvisna mama samohranilka, ki v življenju že nekaj časa ne potrebuje več moškega, njena hči Sophia pa sanja romantične sanje o veliki poroki, otrocih in pravljici do konca življenja. Seveda želi od mame na vsak način izvedeti, kdo je njen oče, ki bi jo tako lahko pospremil do oltarja. Ženska zvijačnost, grško sonce in poletno vzdušje so ob večnih glasbenih klasikah skupine ABBA kombinacija, ki je poskrbela, da si je muzikal Mamma Mia od premiere leta 1999 v več kot 40 državah in 170 mestih po svetu ogledalo že več kot 54 milijonov ljudi, v okviru Festivala Ljubljana pa bodo v ritmih ABBE sedaj donele tudi ljubljanske Križanke.

PREBERITE ŠE: Praznik glasbe – Ljubljana – dan namenjen le glasbi

Za prevod in priredbo 23 pesmi v slovenščino je poskrbel Tomaž Domicelj, velik del 40-članske zasedbe, ki pripravlja muzikal, pa je sodeloval že pred nekaj meseci, ko so muzikal uprizorili v Beogradu, kjer je doživel izjemen uspeh. Za režijo bo poskrbel Jug Radivojević, ki se bo s tem projektom prvič predstavil v Sloveniji, za koreografijo pa je zadolžena Mojca Horvat, ki načrtuje celotno izvedbo nekoliko bolj ambiciozno, kot je to možno videti na Broadwayu in West Endu. Glasbeni vodja muzikla je izkušeni Patrik Greblo, v naslovnih vlogah pa bodo med drugim nastopili Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lea Bartha, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič in Matjaž Kumelj. Kot kreativni svetovalec z ekipo muzikla sodeluje tudi Branko Đurić – Đuro.

· ·