Nacionalni teden prostovoljstva 2019: odpravimo diskriminacijo!
13. maj
V zraku · dan za

V začetku maja po vsej državi poteka Nacionalni teden prostovoljstva, ki vključuje različne dogodke, povezane s prostovoljstvom – predstavijo se številne organizacije, ki izmenjujejo izkušnje, vabijo obiskovalce v svoje vrste in se zabavajo, kot se znajo le prostovoljci. Osrednji dogodek je Veseli dan prostovoljstva, ki bo letos potekal 16. maja. Takrat se bodo na stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani predstavile organizacije iz cele Slovenije, prostovoljci pa bodo proslavili svoje delo in se skupaj z vami poveselili.

do
Različna prizorišča po Sloveniji
Slovenska filantropija
Dobra volja in želja, da drugim pomagate!

Slovenska filantropija med 13. in 19. majem 2019 tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, dogodek, na katerem lahko spoznate številne organizacije, se jim zahvalite za njihovo udejstvovanje ali celo vi postanete član kakšne izmed teh in prispevate za boljši jutri naše družbe.

V tem tednu bodo potekali številni lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije in vključujejo okrogle mize na aktualne teme, povezane s prostovoljstvom, predstavitve organizacij in druge dogodke. Letos je dogodek obarvan s tematiko diskriminacije in so ga poimenovali Odpravimo diskriminacijo!.

14. maja bo potekala podelitev priznanj najzaslužnejšim na področju prostovoljstva – tako bodo nekateri posamezniki prejeli nagrado za najboljšega mentorja, prostovoljca, zaposlenega v javni upravi, in junaka našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom). Občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo, pa bodo prejele nagrado prostovoljstvu prijazno mesto.

Na osrednjem dogodku Veseli dan prostovoljstva pa boste uživali 16. maja, ko se bodo na stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani predstavile organizacije iz cele Slovenije, prostovoljci pa bodo proslavili svoje delo in se skupaj z vami tudi poveselili.

Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje 11. maj, 2019 Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje 9. Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! 9. maj, 2019 Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! Wings for life 2019: šport in dober namen 5. maj, 2019 Wings for life 2019: šport in dober namen 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! 4. maj, 2019 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! · ·