Ellie Goulding
7. feb
Kulturni izbor · glasba

Ellie je nežna, vendar hudičevo zažiga. Je očarljiva, toda predrzna. Z glasom, ki je pravi balzam za ušesa, in nepremagljivim stasom februarja prihaja na Dunaj.

Konzerthaus
Konzerthaus, Dunaj
37,90 € - 48,90 €

Šele dobrih pet let je njeno ime poznano na glasbeni sceni, pa je Ellie Goulding doživela že marsikaj. Potem ko je pod okriljem menedžerja Jamieja Lillywhitea leta 2009 podpisala pogodbo za Polydor Records, se je leto pozneje že ponašala z debitantskim albumom Lights, s katerim se je povzpela na vrh glasbenih lestvic. Nemudoma nas je prevzela s svojimi spevnimi in z najrazličnejšimi glasbenimi detajli prepletenimi hiti, ki so velik vtis naredili tudi na princa Williama in njegovo izbranko Kate Middleton. Bodoča zakonca sta jo namreč tedaj, leta 2011, povabila, da jima na zabavi po poročnem sprejemu zapoje izbor pesmi po svojem okusu, kar je Ellie seveda sprejela in slavljencema po mesecih skrivnih dogovarjanj postregla z venčkom svojim skladb, presenetila pa ju je še s priredbo Michaela Jacksona in Tine Turner.

Mlada nadobudna Angležinja je s hitom za hitom drla globoko v osrčje imenitnih glasbenih izvajalcev, v katero se je po kaotičnih dveh letih in pol zakoreninila z drugim ploščkom Halcyon. Čeprav se je v prvih letih glasbenega udejstvovanja še lovila s svojo psihološko platjo, ji je prav navdih, ki ga je črpala pri izvajalcih, kot so Bjork, Lauryn Hill in Kanye West, dajal moč za pisanje skladbe, pri ustvarjanju katerih je sodelovala tudi s Calvinom Harisom, Skrillexom, DJ Freshom in drugimi.

Da bi zlatolasko in njene hite, vse od Guns and Horses in Burn do Godness Gracious, za katerega je od začetka leta na ogled tudi video spot, nam ni treba daleč. Dobre štiri ure vožnje do Dunaja bodo mala malica, Ellie pa sladka češnja na vrhu glasbene smetane.

Dream_Theater 4. februar, 2014 Dream Theater – februarja v Tivoliju Trobentač in skladatelj Igor Matković (foto: Matjaž Tančič) 4. februar, 2014 Igor Matković na glasbenem potovanju z Marcinom Wasilewskim JamesRuskin 31. januar, 2014 James Ruskin v K4 Michael Buble 27. januar, 2014 Michael Buble v Milanu · · ·