NOS Alive 2016 – tona glasbe in umetnosti v sončni Lizboni
7. jul
Kulturni izbor · glasba

Ka-bum! Že imate vstopnico za NOS Alive 2016 – rock, indie in pop festival na prostem, ki se bo dogajal v Lizboni od 7. do 9. julija 2016? Glasbeno pester nabor nastopajočih vsako leto vključuje svetovno znana glasbena imena, kar je tudi razlog, da letos na festivalu pač ne smete manjkati.

do
Lizbona
NOS Alive festival
56–119 €
Dogodek na Facebooku

NOS Alive je festival glasbe in umetnosti, ki je prvo izdajo doživel leta 2007 kot festival Optimus Alive, ko so kot glavna atrakcija nastopili Pearl Jam, Linkin Park, The Smashing Pumpkins, The Used, The White Stripes in Beastie Boys. Kljub svoji “mladosti” je prireditev dosegla veliko popularnost tako zunaj kot znotraj Portugalske. Letos, med 6. in 7. julijem, pričakujemo že 10. izdajo, zmogljivost tridnevnega dogodka pa je v vseh teh letih narasla na številko 50.000 (govorimo o obiskovalcih, se ve).

PREBERITE ŠE: ECO festival 2016 – naelektrena Nova Gorica

Lizbona je eno izmed kulturno najbogatejših mest v Evropi, kar pomeni, da boste lahko na festivalu NOS Alive 2016 uživali v neposredni bližini velikih in čudovitih plaž (te so znane kot pravi raj za srfarje), se naužili velikih količin sonca in si ogledali zgodovinske znamenitosti, ki jih tam prav zares ni malo. Toplo priporočamo odkrivanje uličnih kavarnic, restavracij in tudi pestre mestne glasbene ponudbe. Luštno, kajne?

Glasba festivala vas bo zbudila in popeljala v jutro naslednjega dne. Osrednji nastopajoči, ki jih na NOS Alive 2016 preprosto morate doživeti, so The Chemical Brothers, Pixies, Radiohead in Arcade Fire. Zabavali pa vas bodo tudi Two Door Cinema Club, Jagwar Ma, Grimes, Vintage Trouble, Tame Impala, John Grant, Courtney Barnett, John Grant, Courtney Barnett, Hot Chip, The 1975, Foals, Father John Misty, Wolf Alice, Years & Years, Jose Gonzalez, M83, Band of Horses, Agir, 2ManyDjs (DJ set), Ratatat, Calexico, Carlao, Junior Boys, Branko, SG Lewis, Bob Moses, Xinobi, Throes + The Shine, NBC Sir Scratch & Bob da Rage Sense, Mundo Segundo & Sam The Kid, Da Chick, HMB DJ Kamala & Filipe Goncalves, MGDRV in Rocky Marsiano & Meu Kamba Sound.

NOS Alive je festival glasbe in umetnosti, ki je prvo edicijo doživel leta 2007 kot festival Optimus Alive.Odpri galerijo
Wiz Nov 16 - Primary Phot-0o (11 7. julij, 2016 Festival Exit 2016: razkrivamo prve nastopajoče! ECO festival 2016 – naelektrena Nova Gorica 1. julij, 2016 ECO festival 2016 – naelektrena Nova Gorica Simply Red v Zagrebu 22. junij, 2016 Koncert: Simply Red prvič v Zagrebu Otprilike ovako na Špici 17. junij, 2016 Koncert: Otprilike Ovako na Špici – mestni plaži ·