gourmet-hero2 copy
2. nov
V zraku · dan za · Utrip mesta · kulinarika

Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija festival November Gourmet Ljubljana z resnično pestrim kulinaričnim programom. V okviru festivala se bodo med 2. in 30. novembrom na različnih mestnih lokacijah zvrstili številni dogodki, degustacije in delavnice, vrhunec praznovanja ljubljanske gastronomije pa bo Finale November Gourmet 2019 v petek, 22. novembra.

do
Ljubljana
Turizem Ljubljana
različno
Dogodek na Facebooku

V času festivala November Gourmet 2019 se lahko pridružite kakšni od kulinaričnih tur in se sprehodite skozi okuse mesta na kulinaričnem ogledu Okusi Ljubljane, pivovskem ali vinskem doživetju, lahko pa med prvimi doživite sprehod po tržnici z ljubljanskim zajtrkom, nov gurmanski sprehod v organizaciji Turizma Ljubljana.

Tudi v mnogih ljubljanskih restavracijah boste v tem mesecu lahko naročili čisto pravi Ljubljanski zajtrk, v Švicariji pa se razvajali z ljubljanskimi nedeljskimi kosili. Na Borzi lokalnih živil boste spoznali okoliške pridelovalce prehranskih izdelkov, se na Mali vinski šoli z vrhunsko vinsko strokovnjakinjo Miro Šemić naučili več o degustaciji vin ter se v okviru Ljubljana Craft Beer Week spoznali z novimi trendi v svetu butičnega piva.

V okviru November Gourmet boste lahko v središču Ljubljane praznovali tudi Martinovo z jesensko edicijo Ljubljanske vinske poti, se med 11. in 13. novembrom zbrali na Gostinsko-turističnem zboru v Grand Hotelu Union, 14. in 15. novembra pa se bomo srečali na 22. Slovenskem festivalu vin v Cankarjevem domu.

Poleg omenjenih dogodkov bodo v času festivala organizirane tudi nagradne igre ter natečaj Nov okus Ljubljane, v okviru katerega bomo iskali inovativen recept po navdihu našega glavnega mesta.

Vrhunec dogajanja bo November Gourmet Finale v Mestu Oblikovanja v petek, 22. novembra, ki ga boste lahko preživeli v družbi najboljših ljubljanskih chefov, poznavalcev s področja gastronomije in kulinaričnih navdušencev. Zaključni večer obeta obilo okusnih doživetij v sproščenem vzdušju, v njegovem okviru pa bodo  med tremi finalisti tekmovanja izbrali tudi Nov okus Ljubljane.

Celoten program, ki se bo v prihajajočih dneh še nadgrajeval, lahko spremljate na uradni spletni strani.


lighthouse1018 31. oktober, 2019 Noč grozljivk 2019: 12. filmski maraton za noč čarovnic event24-djt_bit_halloween_scooter-foto_scooter_press1 30. oktober, 2019 V Slovenijo prvič prihajajo nemški rejverski velikani Scooter VWLM1 (15) 26. oktober, 2019 Volkswagen 24. Ljubljanski maraton 2019: praznik tekačev FB-cover-photo-LJFWoct2019 21. oktober, 2019 LJFW 2019: modni spektakel na novi idilični lokaciji · · ·