12. novoletni skok v morje
1. jan
V zraku · dan za

Novoletni skok v morje je dogodek na novega leta dan, ki ga preprosto ne smete zamuditi! Je dogodek, ki je postal velik kot Triglav. Stotnija udeležencev, tisočero radovednežev. In kot mora biti vsak pravi Slovenec vsaj enkrat v življenju na Triglavu, mora vsak pravi Slovenec vsaj enkrat v življenju 1. januarja skočiti v morje. Naslednja priložnost bo že 1. januarja 2016 ob 14. uri v Portorožu na centralni plaži. Dogodek bo na sporedu že 12-ič!

do
Centralna plaža Portorož
Športno društvo Sokol
5 €
Dogodek na Facebooku

Ste pripravljeni na izziv? 12. Novoletni skok v morje je odlična priložnost, da s sebe sperete staro leto in sveži vstopite v leto 2016. Novoletni skok v morje, ki ga že od leta 2005 organizira športno društvo Sokol iz Ljubljane in je od tedaj prva prireditev v Sloveniji v koledarskem letu, postaja vse večji in pomembnejši dogodek, ki ga zaradi ravno prave mere drznosti enačijo s pohodom na Triglav.

Skok v mrzlo morje pa ni samo ekshibicijski pripetljaj, saj ima tudi zdravilne učinke; blagodejno vpliva na počutje, presnovo in prekrvavitev, odplakne utrujenost in zvišuje prag naše odpornosti proti bolezenskim vplivom. Dogodek ima vsako leto več aktivnih udeležencev (1. januarja 2015 jih je bilo 330) in gledalcev (1. januarja 2015 že 3 tisoč) in počasi bo centralna plaža v Portorožu postala premajhna za vse radovedneže in željne skoka v vodo na novega leta dan.

PREBERITE ŠE: Miklavžev sejem in Miklavžev sprevod 2015 v Ljubljani

Tudi 12. Novoletni skok v morje bo že tradicionalno pospremil pester spremljevalni program, vključno z aktivnim ogrevanjem z zabavnimi rekviziti, ki letos (oziroma prihodnje leto), če bo vreme takšno, kot je bilo do zdaj, morda sploh ne bo potrebno. In kakšno temperaturo morja lahko pričakujemo? Običajno ima ta 1. januarja okoli 10 stopinj Celzija. Na dogodek se boste lahko prijavili 1. januarja 2016 od 12. ure dalje.

d.-wedam-novoletni-sejem-2 27. januar, 5600 Silvestrovanje na prostem v Ljubljani 2016 Olimpijski krog prijateljstva 27. januar, 7600 Olimpijski krog varnosti in prijateljstva 2015: postani Guinnessov rekorder Kulinarično razvajanje na Ljubljanici 28. december, 2015 Na ladjici po Ljubljanici s kuharskim mojstrom Igorjem Jagodicem Birds of Paradise 26. december, 2015 V Cirkusu še zadnjič letos spektakel ”Birds of Paradise” ·