Antikrist
5. nov
Kulturni izbor · odri

Štiri leta po Lars von Trier-jevem kontraverznem filmu Antichrist, se le ta vrača v obliki odrske postavitve v Staro mestno elektrarno.

do
Stara mestna elektrarna
Zavod Bunker
13€

Štiri leta po tem, ko je Lars von Trier posnel svoj kontroverzen film Antichrist, se hybridTheatre pod vodstvom režiserja Alena Prošića loteva odrske postavitve omenjenega filma. V sodelovanju s trenutno najbolj inovativnimi ljudmi v svetu glasbe (Pier – RootsInSession), mode (Eric Matyash) in scenskih umetnosti (Atelje Japelj) pri nas, bodo gledalca popeljali v magičen svet mistike, lepote in zabave. Ali kot pravi Antikrist: “Pridi! Popeljal te bom v svet v katerega si ne upaš vstopiti sam.” Zgodba, ki se dogaja v času preden se film prične, razkriva tisto, kar je v filmu samem skrito ter nam v iskanju pomena spiritualne avanture v današnjem času, prikaže razloge za njegov nastanek.

Glavno vlogo krmarjenja med dobrim in zlim bo prevzel Aleksandar Rajaković, svoj pečat v predstavi pa bosta pustila tudi Marko Mandić in Pia Zemljič. hybridTheatre z Antikristom nadaljuje svojo vizijo o hibridnem gledališču, ki združuje klasične in sodobne umetnosti v neko novo, še ne videno obliko, za katero verjame, da bo temelj modernega gledališča naslednjih deset let. Tako lahko mirno rečemo, da se nam obeta svojevrsten spektakel, katerega ne gre zamuditi.

 

tihomirpinter - Copy 5. november, 2013 Razstava fotografij, ki nas vračajo v Jugoslavijo Josip Broz Tito pred Kliničnem centrom v Ljubljani. 4. november, 2013 Razstava osebnih predmetov Josipa Broza Tita Untitled-1 31. oktober, 2013 Najstrašnejše spontane zgodbe skozi impro na Metelkovi Divjad - Foto Nikola Predovic 31. oktober, 2013 Nejc Gazvoda s prvim avtorskim delom Divjad ·