GD Awards
18. okt
V zraku · dan za

23. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki ga med 18. in 21. oktobrom 2016 organizira Slovenska oglaševalska zbornica, se po 22 letih iz Portoroža seli v Ljubljano, neposredno na Ljubljanski grad.

do
Ljubljanski grad
Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ)
ni podatka
Dogodek na Facebooku

Festivalsko dogajanje bo letos zaznamoval slogan Inspired to inspire. Poleg nove lokacije se obetajo novosti v tekmovalnem programu, saj bodo dela, ki so svoje kreativne rešitve zasnovala na značilnostih duha nekega prostora, lahko odslej tekmovala v samostojni skupini in se potegovala za nagrado “best capture of local spirit”. Novo nagrado Golden Drum Adriatic pa dobiva tudi regija, v kateri je Zlati boben nastal. Rok za prijavo del je 29. avgust 2016. Prijave prek spleta so že odprte.

Nova gostiteljica festivala je Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016, izvirno mesto urbane kreativnosti, kulture, tradicije in sodobnosti, prepredeno s slikovitimi in prijetnimi kotički. 23. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben pozdravlja tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković: “Veseli me, da se prizorišče letošnjega festivala po 22 letih seli v zame najlepše mesto na svetu, v Ljubljano, in to na njegovo najvišjo točko, Ljubljanski grad, od koder je pogled na mesto preprosto očarljiv. Prepričan sem, da bodo udeleženci festivala zlahka poiskali navdih za svoje stvaritve, saj mesto s svojimi prijaznimi prebivalci ponuja nešteto zanimivih kotičkov, ki jih je vredno raziskati. Organizatorjem in udeležencem Zlatega bobna želim prijetno in kreativno bivanje v letošnji zeleni prestolnici Evrope, kar je najvišje priznanje, ki ga mesto lahko prejme! Prepričan sem, da se bodo mnogi izmed vas znova vrnili k nam!”

Slogan Inspired to inspire

Letošnji festival vabi posameznike, ki iščejo navdih in rešitve v novih perspektivah, pri tem pa se ne ozirajo na medgeneracijske razlike, je poudarila Mojca Briščik, generalna direktorica festivala Zlati boben in Slovenske oglaševalske zbornice, in dodala, da je Inspired to inspire oz. Navdih za navdih slogan 23. Zlatega bobna. “Verjamem, da bodo odlični govorci, relevantne teme, spremljajoči dogodki (mreženja in druženja) ter napeto tekmovanje udeležencem in tekmovalcem zagotovili številne nove poglede in predvsem navdih, ki prestopa meje oglaševanja. Tudi zaradi edinstvene grajske lokacije ter kulturnega in kreativnega utripa mesta gostitelja,” je še povedala Mojca Briščik.

 

Prenovljen tekmovalni program

23. Zlati boben v svojem tekmovalnem programu napoveduje veliko novosti. Obe tekmovalni sekciji, odslej poimenovani Best Piece in Best Practice, sta povsem prenovljeni.

Lučka Peljhan, direktorica tekmovanja Zlatega bobna, je o letošnji prenovi tekmovalnega dela povedala: “Vsa pomembna mednarodna tekmovanja, vključno z Zlatim bobnom, si prizadevajo pritegniti najbolj sveže ideje, najbolj drzne pristope in rešitve, ki nakazujejo nove trende, zato so osvežitve tekmovalnega programa sestavni del festivala. Letos smo zato naredili še korak dlje. Z novimi nagradami spodbujamo regionalno kreativnost in z novo tekmovalno skupino v ospredje postavljamo tudi lokalni navdih.”

Pomembna vsebinska novost je tako nova tekmovalna skupina, namenjena kreativni izrabi duha prostora. Tekmovalna dela, ki so svoje kreativne rešitve zasnovala na značilnostih duha nekega prostora, bodo odslej tekmovala v samostojni skupini in se potegovala za nagrade “best capture of local spirit”.
Tekmovalna dela bosta ocenjevali dve samostojni in ugledni žiriji z eminentnimi člani, ki jih poznamo z lestvic najbolj kreativnih ustvarjalcev na svetu. Rok za prijavo del je 29. avgust 2016.

Regija dobiva svoje nagrade

Tako kot lokalne tudi regionalne značilnosti in posebnosti ustvarjajo edinstven kulturni prostor in s tem poseben ustvarjalni okvir. Zlati boben želi posebej podpreti ustvarjalnost v regiji, v kateri je nastal in se razvil v mednarodni, svetovno priznan festival. S posebnimi regionalnimi nagradami Golden Drum Adriatic tako svoji regiji na široko odpira vrata. Za nagrade se bodo namreč brez posebne prijave potegovala vsa prijavljena tekmovalna dela iz regije Adriatic.


Top Vino 2016 17. oktober, 2016 Top Vino 2016 – mednarodni vinski festival v Cankarjevem domu Čokoljana 2016 29. oktober, 2016 Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek! Cirque du Soleil 2. junij, 2017 Predstava: Cirque du Soleil prvič v Sloveniji! Borštnikovo srečanje 2016 14. oktober, 2016 Borštnikovo srečanje 2016 · ·