oktoberfest1 englishwalkingtours
20. sep
V zraku · dan za

Danes se je v Münchnu začel tradicionalni pivski festival Oktoberfest, ki ne slovi le po (dragem) pivu, ampak tudi dobrih dekoltejih. Trajal bo do 5. oktobra.

do
Theresienwiese, München
Landeshauptstadt München
brezplačno

Oktoberfest je šestnajstdnevni festival, ki poteka vsako leto od konca septembra do začetka oktobra v Münchnu. Ena izmed najpopularnejših prireditev v Nemčiji, ki jo vsako leto obišče več kot 6 milijonov obiskovalcev, predstavlja med drugim tudi pomemben del bavarske kulture.

Za vse željne piva v litrih (cena litra piva naj bi letos presegla 10 evrov), tradicionalne bavarske hrane (kjer premer preste še zmeraj meri 38 centimetrov), godbe na pihala, ki igra tradicionalno bavarsko glasbo ter številčne družbe iz celega sveta je v teh dneh Oktoberfest prava rešitev.

PREBERITE ŠE: Instagram vtisi iz letošnjega Oktoberfesta

PREBERITE ŠE: 25 držav, ki premore največ pivskih navdušencev, med njimi je tudi Slovenija

Na 181. Oktoberfestu pa bo letos mogoče začutiti tudi nekaj slovenskega “vetra”. Na nedeljski povorki, ki je tradicionalno namenjena predstavitvi noš nemških zveznih dežel in okoliških držav, bo nastopila tudi pihalna godba iz Gorij pri Bledu. Kot ena izmed osmih godb bo s kratkim programom nastopila celo pred tribuno s častnimi gosti.

_MG_9917 19. september, 2014 Slovensko oblikovanje: Oloop Design & razstava Community of Making PicMonkey Collage 19. september, 2014 Festival znanosti v Novi Gorici gq-profiles-pharrell-williams-talk-g-i-r-l-00 18. september, 2014 Koncert: Pharrell Williams na Dunaju cover 18. september, 2014 24. bienale oblikovanja BIO 50 ·