Okusi Bleda in Blejski dnevi 2015
17. jul
V zraku · dan za

Blejski dnevi vsako leto na Bled privabijo na tisoče turistov, vrhunec pa doživijo v soboto zvečer, ko Blejsko jezero preplavijo lučke v jajčnih lupinah in nebo osvetli ognjemet. Letos se je tradicionalnemu dogajanju pridružil še projekt Okusi Bleda, ki je bil zasnovan z namenom, da obiskovalcem približa tradicionalno lokalno kulinariko, ki, prav ste uganili, niso samo kremšnite. Blejski dnevi bodo potekali od 17. do 19. julija 2015.

do
Bled
Turizem Bled
Vstop je prost

Za kulinariko bodo med Blejskimi dnevi skrbeli lokalni partnerji združeni pod blagovno znamko Okusi Bleda. Tradicionalno prireditev bo tako popestrila še tradicionalna kulinarika, ki jo bo sestavljala ponudba, ki izhaja iz bogate tradicije. Vse tri dni bodo na voljo lokalne specialitete tako, da se tudi Bledu obeta svojevrstna prehranska tržnica ”Odprta kuhna”. Pred našimi očmi pa ne bo nastajala le hrana ampak tudi izdelki domače in umetnostne obrti, dogajanje pa bo pospremilo še obilico glasbe. V času Blejskih dnevov bodo namreč potekal tudi Blejski zlati mikrofon, mednarodno pevsko tekmovanje za otroke, najstnike, mladino in odrasle, ki bo doživelo vrhunec z gala koncertom nagrajencev 18. julija.

No, glavni vrhunec dnevov pa bodo gotove lučke na jezeru. Več kot 15 tisoč jajčnih lupin, ki jih tudi tokrat pripravlja Andrej Vidic, bo ožarilo jezero v soboto ob 22. uri, uro kasneje pa bo sledil še ognjemet, ki bo pravljičnemu večeru samo še dodal piko na i.

PREBERITE ŠE: Prestige café – Bled

Zdaj pa še nekaj vrhuncev tridnevnega dogodka, če slučajno iščete dodatne razloge zakaj prihajajoči konec tedna preživeti na Bledu. V petek bo najboljši slovenski hokejist in dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala Anže Kopitar podpisoval avtograme, začel pa se bo tudi 25. Okarina Festival Bled 2015. V soboto bo ob lučkah in ognjemetu obiskovalce pozdravil duo Maraaya, v nedeljo pa bo od navsezgodaj odmevala harmonika, saj bo potekalo že 3. poletno srečanje harmonikark in harmonikarjev, ki mu bo sledil skupen nastop »Otoček sredi jezera« in povorka.

DIAfest letos poteka že devetič zapored. 7. julij, 2015 9. DIAfest – brezplačen festival popotništva in popotniške fotografije Pliš 4. julij, 2015 Festival Poleti v Nuk 2015 AA Visiting School Slovenia: nanoturizem 4. julij, 2015 AAVSS 2015: V Vitanje na spanje v breztežnostnem prostoru Giro Rosa 2015 prihaja v Slovenijo. 3. julij, 2015 Giro Rosa 2015 – Slovenija prva tuja gostiteljica največje ženske etapne kolesarske dirke na svetu