2016-09-09-Otroski-Bazar-0719
8. sep
V zraku · dan za

Otroški bazar 2017 se vrača v začetku naslednjega šolskega leta. Že 12. sejem za družine bo potekal od petka do nedelje, od 8. do 10. septembra, na Gospodarskem razstavišču, tradicionalno pa bo poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še in še. Na odru bo nastopil tudi Nipke, hiphop delavnice pa bodo pripravljali the Artifex.

do
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Proevent
Družinska vstopnica: 10,00 €
Dogodek na Facebooku

Poleg tradicionalnih predstavitev v sejemskih dvoranah, kjer se vsako leto predstavljajo ponudniki otroške opreme, oblačil, šolskih in športnih potrebščin, prehrane, zdravja in nege, pohištva, družinskih avtomobilov in turističnih aranžmajev ter ostalega, bo Otroški bazar 2017 dal velik poudarek predstavitvi športnih disciplin, organiziral pa bo tudi dobrodelno akcijo Podari zvezek za otroke iz socialno šibkih družin.

Na Bazarkovem odru bo tudi letos poskrbljeno za obilico smeha. Cirkus Hokus Pokus bo poskrbel za vse magične čarovnije in trike, obiskali nas bodo Martin Krpan, Kekec in Pehta ter Cepecepetavček v družbi Primoža Suhadolčana, sina Leopolda Suhadolčana. Mala Maša bo s predstavo Maša in medved poskrbela, da njenemu medvedu nikakor ne bo dolgčas. S svojimi hiphop delavnicami pa nas bodo navduševali Artifex, prepustili pa se bomo tudi najbolj poslušanim hiphop uspešnicam raperja Nipketa.

V sklopu ustvarjalnih delavnic nas bodo spet obiskale živalice ZOO Ljubljana ter eksotične živalce Družinskega gledališča Kolenc, skakali boste gumitvist in ristanc, vrteli hulahop obroče, izdelovali krede, oblikovali fotoknjige, sestavljali robotke, se preizkušali v eksperimentih v sklopu eksperimentalnega kotička ter se medgeneracijsko družili in ustvarjali. Tudi letos vas na zunanji ploščadi čaka pravi mini živalski vrt, poleg tega pa še veliko drugih športnih aktivnosti.

Prvič na Otroškem bazarju pa si bomo na razstavnem prostoru Pravljične dežele Gorajte ogledali predstavi Mojca Pokrajculja ter Volk in trije prašički.

Dogodek za nosečnice in mlade starše
Že četrtič bo na Otroškem bazarju potekalo dvodnevno Srečanje nosečnic in mladih staršev, ki bo potekalo v petek in soboto, 8. in 9. septembra. Namen srečanja je na enem mestu odgovoriti na čim več vprašanj, s katerimi se srečujejo mladi starši in vsi, ki bodo to še postali. Številni strokovnjaki bodo predavali na temo priprave na porod in uspešnega dojenja, sočutnega starševstva, uvajanja goste hrane in prehranskega načrta, dojenja, spanja in nošenja dojenčka in še veliko drugega.

Will Smith in Jezzy Jeff 26. avgust, 2017 Koncert: Will Smith in DJ Jazzy Jeff avgusta prihajata v Poreč Bled Bike Festival 2017 25. avgust, 2017 Bled Bike Festival 2017: največji kolesarski festival v Sloveniji 25. avgust, 2017 Špas na vas 2017: festival iger, kulinarike in glasbe Overjam Reggae festival 2017 16. avgust, 2017 Overjam Reggae festival 2017 · · ·