park_wine_stars_2016-17
10. feb
V zraku · dan za · Utrip mesta · kulinarika

Burja, ki je v teh dneh spet pokazala svojo moč, v Hitov hotel Park 10. februarja prinaša najboljše, kar se skriva v primorskih vinskih kleteh. V Parkovi restavraciji Tiffany bodo namreč gostili že tretji vinski festival, ki pod eno streho združuje najbolj primorske vinarje – prave Parkove vinske zvezde (Park Wine Stars), ki se bodo gostom predstavili z izborom vrhunskih vin.

Restavracija Tiffany, Park, Casinò & Hotel, Nova Gorica
Park, Casinò & Hotel
v predprodaji 25 €, na dan dogodka 30 € ali 840 točk Privilege
Dogodek na Facebooku

V restavraciji Tiffany hotela Park v Novi Gorici bo kar 29 vinarjev in vinskih hiš predstavljajo štiri primorske vinorodne okoliše (Brda, Kras, Vipavsko dolino in Slovensko Istro) in gostom ponudilo v pokušino izbore svojih vinskih pridelkov. Vsak vinar bo namreč predstavil po tri vina. Zanimive bodo degustacije značilnih sort za posamezne vinske okoliše, recimo briške rebule, vipavskega zelena in pinele, istrske malvazije in kraškega terana, hkrati pa tudi odličnih penin, drugih posebnosti ter prepoznavnih belih in rdečih vrst.

PREBERITE ŠE: Kurentovanje 2017: na Ptuju bo spet veselo

Hkrati bo pravo vzporednico z vinsko zgodbo kreiralo tudi pet vrhunskih kuharjev, ki bodo gostom omogočili doživetje tega, kar v svetu sommelierstva velja za vrhunec gastronomije – tisto pravo spajanje vina in hrane, ki gostu ponudi neko novo, čisto tretjo dimenzijo okusa in občutkov pri uživanju. Za to priložnost pa bo Marino Furlan odprl vrata svoje kuhinje, restavracije Tiffany, in vanjo povabil sodelavce in prijatelje, odlične Hitove chefe kuhinj: Matjaža Šinigoja, Daliborja Janačkovića, Erika Gomezela in Alena Perneka.
Piko na i bo dogodku dala glasbena poslastica – glasbeniki Musique Butique in plesalke Les Sorcieres Sucress.

Royal Philharmonic Orchestra - Festival Ljubljana 2017 9. februar, 2017 Festival Ljubljana 2017 bo otvoril Kraljevi filharmonični orkester iz Londona Festival DAO YAH 2017 3. februar, 2017 Dao Yah: 3. festival celostnega zdravja v Cankarjevem domu Sejmi okusov 2017 1. februar, 2017 Sejmi okusov 2017 Rogla 2017 28. januar, 2017 Rogla 2017 – tekmi za svetovni pokal v deskanju na snegu in slovo Roka Flandra · · · · · · · · ·