V restavraciji Tiffany hotela Park v Novi Gorici bo kar 29 vinarjev in vinskih hiš predstavljajo štiri primorske vinorodne okoliše (Brda, Kras, Vipavsko dolino in Slovensko Istro) in gostom ponudilo v pokušino izbore svojih vinskih pridelkov. Vsak vinar bo namreč predstavil po tri vina. Zanimive bodo degustacije značilnih sort za posamezne vinske okoliše, recimo briške rebule, vipavskega zelena in pinele, istrske malvazije in kraškega terana, hkrati pa tudi odličnih penin, drugih posebnosti ter prepoznavnih belih in rdečih vrst.
PREBERITE ŠE: Kurentovanje 2017: na Ptuju bo spet veselo
Hkrati bo pravo vzporednico z vinsko zgodbo kreiralo tudi pet vrhunskih kuharjev, ki bodo gostom omogočili doživetje tega, kar v svetu sommelierstva velja za vrhunec gastronomije – tisto pravo spajanje vina in hrane, ki gostu ponudi neko novo, čisto tretjo dimenzijo okusa in občutkov pri uživanju. Za to priložnost pa bo Marino Furlan odprl vrata svoje kuhinje, restavracije Tiffany, in vanjo povabil sodelavce in prijatelje, odlične Hitove chefe kuhinj: Matjaža Šinigoja, Daliborja Janačkovića, Erika Gomezela in Alena Perneka.
Piko na i bo dogodku dala glasbena poslastica – glasbeniki Musique Butique in plesalke Les Sorcieres Sucress.