12. feb
V zraku · buzz buzz

Naša mala deželica je končno dobila zatočišče za profesionalce in skupnosti, delujoče na področjih kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture. Osrednja namembnost centra Poligon bo torej nudenje avtonomne platforme za razvoj neprofitnih in profitnih projektov samozaposlenih ustvarjalcev.

do
Tobačna 5, 1000 Ljubljana
Kreativni center Poligon
Prost vstop
Dogodek na Facebooku

Kot odgovor na gospodarsko krizo se je število predvsem mladih profesionalcev, ki delujejo sami ali se združujejo v skupnosti, močno povečalo. Iniciative Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška (Rompom) in Ljudje.si so v dobrih dveh letih v razvoj coworking in crowdfunding kulture pri nas vložile prek pet tisoč ur prostovoljnega dela. Zato so se odločili, da je skrajni čas za opolnomočenje vseh mladih, ki jim samozaposlitev na ustvarjalnih področjih predstavlja trenutno edino možnost za delo in zaslužek.

Prostor v 1. nadstropju Tobačne 5, ki je simbolično obarvan s preteklo zgodbo reševanja socialne varnosti delavcev in v katerem se je decembra lani tudi več kot uspešno odvil Pop-up dom, bo od sedaj na voljo kot vadbišče, prostor medskupnostnega povezovanja in pomoči. Ker gre za neprofitni projekt, ki deluje brez državne pomoči, bo dnevno, večdnevno ali mesečno članstvo plačljivo, s čimer se bodo pokrili stroški najema prostorov, 40 najbolj finančno ogroženim posameznikom pa bodo na voljo subvencije v zameno za pomoč pri vzdrževanju centra 8 ur na mesec.

Ker je kreativni center Poligon več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo, kot sta dva specializirana laboratorija in foto studio, bodo na voljo tudi dodatni vsebinski programi.

Svoja vrata informativno odpirajo v naslednjem tednu, ko si bo moč ogledati celotni center in izvedeti vse potrebno za pridružitev nadebudnim ustvarjalcem.

Nostalghia 30. januar, 2014 Svetovna premiera razstave Nostalgija Princ in Čarovnik ( Luka Žiher in Matej Rotovnik) 4. december, 2013 Baletna predstava za gluhe in gluhoneme otroke Pop-up dom 28. november, 2013 Pop-up dom v duhu coworking-a Miss Dior Cherie Bike 13. november, 2013 Razstava kot poklon dišavi Miss Dior · · · · · ·