Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo
7. jan
V zraku · dan za

Voluntariat je zavod, ki preko prostovoljcev deluje v več kot 80 državah na vseh celinah. Prostovoljci nudijo svoje znanje, izkušnje in delo na raznovrstnih neprofitnih projektih. Na dogodku, ki se bo odvijal 7. januarja 2014 ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju bodo iz zavoda Voluntariat predstavili vse možnosti in programe (GLEN, EVS ter kratkoročni in dolgoročni prostovoljski tabori), ki jih ponujajo za opravljanje mednarodnega prostovoljnega dela.

do
Slovenski etnografski muzej
Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo
Ni podatka.

Prostovoljno delo za vsakogar
Mednarodno prostovoljno delo je način, na katerega lahko prostovoljci pridobimo veliko svojevrstnih izkušenj in veščin, ki jih z delom v domačem okolju ne bi mogli – od spoznavanja novih kultur, pridobivanja novih poznanstev, do rušenja stereotipov (na primer – Afrika niso le lačni otroci, temveč je mnogo več kot to) in pridobivanja povsem novega pogleda na svet.

Mednarodno prostovoljno delo je nekaj, kar je koristno predvsem za naš osebnostni razvoj in osebnostni razvoj vsakega posameznika, za promocijo družbene pravičnosti, medkulturno učenje, vzgojo za mir in strpnost, poleg tega pa obenem prispevamo še k izboljšanju našega vsakdana. Saj veste kako pravi kitajska modrost ”goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke”.

Kdo je Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo?
Zavod Voluntariat je tako vključen v mednarodne mreže za prostovoljno delo. Sodelujejo z organizacijami iz več kot 80 držav, od česar jih je večina v Evropi. Zelo dobro pa sodelujejo tudi s partnerskimi organizacijami v Afriki, Aziji, Ameriki in v Avstraliji. Pomoči ne nudijo v obliki finančne ali materialne pomoči, pač pa skozi prostovoljsko delo prostovoljcev, ki skupaj z lokalnim prebivalstvom aktivno pomagajo reševati probleme tam, kjer se pojavljajo, torej v lokalni skupnosti. Delujejo na področjih dela z mladimi, dela z marginaliziranimi skupinami, okoljevarstva in razvojnega sodelovanja. Vsako leto na kratkoročne projekte (tabore) v tujino pošljejo med 80 in 120 slovenskih prostovoljcev in v Sloveniji gostijo prav toliko prostovoljcev iz tujine. Na dolgoročne projekte v tujino odide na leto okoli 15 do 20 slovenskih prostovoljcev, gostijo pa običajno 2 ali 3 tuje prostovoljce letno, ki so pri nas od 6 mesecev do 1 leta. Svoje delo bodo prestavili v torek, 7. januarja, ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani.

Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno deloOdpri galerijo
1492479_245003592327322_1668402432_o 1. januar, 2014 Novoletni skok v morje Novoletni skok v morje 2015 1. januar, 2014 Novoletni skok v morje 2015 – tradicija za tiste z debelo kožo! boff 28. december, 2013 7. BOFF – Bovec Outdoor Film Festival Ana Mraz / foto: Luka Dakskobler 23. december, 2013 Ana Mraz poživlja zimsko urbano sceno s spektakularnimi predstavami