Premiera: balet Carmen – Favn – Bolero v SNG Maribor
3. mar
Kulturni izbor · odri

V Mariboru se bo 3. marca 2017 premierno odvil balet Carmen – Favn – Bolero, ki predstavlja enega izmed najzanimivejših plesnih del 20. stoletja. V mariborskem narodnem gledališču si lahko to avantgardno koreografijo ogledate v transformirani obliki. Vstopnice so že na voljo za nakup.

do
SNG Maribor
SNG Maribor
26 €
Dogodek na Facebooku

V veliki dvorani mariborskega narodnega gledališča bo 3. marca 2017 uprizorjena premiera baleta Carmen – Favn – Bolero. Gre za eno od največjih del 20. stoletja, ki predstavlja avantgardni trenutek v plesni umetnosti.

Drugačnost, izvirnost in prenova osnovnih konceptov je v duhu današnjega časa sicer manj šokantna, a ideja ostaja navdih za mnoge koreografe in plesalce.  Neoklasični balet Carmen – Favn – Bolero se bo občinstvu predstavil v prenovljeni obliki priznanih ustvarjalcev Edwarda Cluga, Valentine Turcu in Johana Igerja. Gibe plesalcev bo spremljala glasba iz opusa Debussyja, Ravela in Ščedrina. V plesnih vlogah se bosta predstavila Tetiana Svetlična in Gaj Žmavc. Vstopnice so že v prodaji.

PREBERITE ŠE: Koncert: Dunajski dečki leta 2017 prihajajo v Slovenijo


50 odtenkov zenske 16. februar, 2017 Komedija 50 odtenkov ženske vas bo pošteno nasmejala Teatralni pogovorni šov: Kako ostanem lepa in svobodna 13. januar, 2017 Teatralni pogovorni šov: Kako ostanem lepa in svobodna Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica 16. november, 2016 Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica Gledališče: Premierna uprizoritev Pomone v SNG Drama 11. november, 2016 Premierna predstava: Pomona v SNG Drama · · · · ·