Film_1_Krogi-1
26. feb
Kulturni izbor · film

Film, navdihnjen z resničnim dogodkom, preplete usode ljudi, ki jih je za vedno zaznamovalo junaško dejanje iz preteklosti.

Kinodvor
Kinodvor
4,25 € - 4,95 €

Bosna, 1993. Srbski vojak Marko je v družbi prijateljev, ko opazi tri soborce, ki surovo pretepajo muslimanskega civilista Harisa. Marko posreduje in ga reši, a vojaki se spravijo nadenj in ga pretepejo do smrti. Leto 2005. K Harisu, ki si je medtem ustvaril družino v Nemčiji, se v begu pred nasilnim možem zateče Markovo bivše dekle. V Beogradu se Markov najboljši prijatelj Nebojša, zdaj ugleden kirurg, sooča z dilemo, ko se na njegovi operacijski mizi znajde vodja trojice vojakov. K Markovemu očetu, ki v Trebinjah gradi cerkev, s prošnjo za delo pristopi mladenič, za katerega se izkaže, da je sin enega izmed morilcev.

Film Krogi so najbolj nagrajevan srbski film preteklega leta, dobitnik posebne nagrade žirije v Sundance-u, nagrade ekumenske žirije v Berlinu in nagrade občinstva v Sarajevu.


Akcijska pustolovščina Pompeji (Pompeii, Nemčija, ZDA, 2014) 20. februar, 2014 Premiera: pustolovščina Pompeji Batler (The Butler, ZDA, 2013) 20. februar, 2014 Premiera: Biografska drama Batler Biografska drama Obraz ljubezni je resnična zgodba porno barona Paula Raymonda. 19. februar, 2014 Premiera: Obraz ljubezni What Difference does it make? A Film About Making Music 17. februar, 2014 Gremo v osrčje Red Bullove glasbene akademije · · ·