divergent_2014_movie-wide
27. mar
Kulturni izbor · film

Akcijska romantična avantura v režiji, režiserja miselnih zagonetk Iluzionist in Odklenjenje, Neila Burgerja je posneta po knjižni uspešnici Veronice Roth in je presunljiva vizija prihodnosti, ki je še dolgo časa ne bomo pozabili.

Kolosej in Cineplexx
Kolosej in Cineplexx
4 € - 6€


V futuristični družbi grozeče prihodnosti je šestnajstletna najstnica Tris pred najpomembnejšo odločitvijo v svojem življenju. Odločiti se mora, kateri od petih ločin želi pripadati. So to nesebični Asketi, med katerimi je odrasla in katerim pripada tudi njena družina, pogumni Herosi, vedoželjni Eruditi, odkritosrčni Veritisti ali ljubeči Agapejci.

V razdeljeni družbi, kjer se mora posameznik prilagoditi in podrediti ločini, Tris ne najde svojega mesta. Zato se, neomajna in drzna, sama poda v svet, odločena, da ugotovi, kam zares spada. Zdi se ji, da v svojem novem, krutem življenju ne more zaupati nikomur. Na njeno razočaranje test pokaže, da spada med razcepljene odpadnike družbe, vendar kljub temu ne obupa. V iskanju svoje usode spozna krute namene tiranskih oblastnikov in se pridruži upornikom pod vodstvom postavnega Foura, ki v Tris prebudi prva čustva resnične ljubezni. A najtežja odločitev jo še čaka …

Film je posnet po priljubljenem istoimenskem mladinskem romanu prvencu Veronice Roth, ki je na vrhu lestvice najbolj prodajanih knjig New York Timesa že od maja 2011, ko je izšel. V težko pričakovani priredbi knjižne uspešnice igrajo za zlati globus nominirana Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q, Mekhi Phifer, Ben Lloyd-Hughes, Christian Madsen, Amy Newbold in oskarjevka Kate Winslet.

Odpri galerijo
Film_5_Slika_ki_je_ni_05 21. marec, 2014 Premiera: Slika, ki je ni Film_3_Lepotica_in_zver_01 20. marec, 2014 Premiera: Lepotica in zver les garçons et guillaume 20. marec, 2014 Premiera: Mamin sinko NEED FOR SPEED 20. marec, 2014 Premiera: Need for Speed – Želja po hitrosti · · · · · · ·