Premiera: Iluzije v Mestnem gledališču ljubljanskem
12. maj
Kulturni izbor · Kulturni izbor · odri

V Mestno gledališče Ljubljansko (MGL) prihaja prva uprizoritev predstave Iluzije, ob kateri bomo dobili vse odgovore na sledeča vprašanja. Kaj je resnična ljubezen? Kako veš, ali si jo kdaj izkusil? Kdaj razmišljati o njej, če ne v trenutkih, ko z gotovostjo veš, da je na tvoja vrata potrkala smrt? In kaj je tisto, kar je nujno povedati ljubljeni osebi v trenutkih, ko jo za vedno zapuščaš?

do
Mestno gledališče ljubljansko
Mestno gledališče ljubljansko
13,10 €

Ruskega dramatika Ivana Viripajeva ste v Mestnem gledališču ljubljanskem lahko spoznali že leta 2011 ob uprizoritvi drame Kisik. Tokrat nam bo v svojem najnovejšem delu Iluzije predstavil dva tesno povezana zakonska para v jeseni življenja. Avtor zanimivo in osupljivo zaplete njune medsebojne odnose ter gledalcem v pretres ponudi “intrigantno dramsko zgodbo o ljubezni, zvestobi in (samo)prevari”.

PREBERITE ŠE: Ganljiva saga 3 zime v Mestnem gledališču ljubljanskem

Igra obravnava resne teme, s katerimi se obsesivno ukvarjajo vsi junaki, a je kljub temu napisana na komunikativen, sugestiven in resnično duhovit način. Kako da ne, ko pa je Ivan Viripajev mojster sodobne dramske pisave. V Iluzijah dramsko strukturo preplete s poetičnim premislekom, hitrimi in gibkimi dialogi z liričnimi izpovedmi, uprizorjeno dejanskostjo pa s številnimi mogočnimi vzporednimi svetovi. Uprizoritev igre je zagotovo velik izziv, ki obeta razburljivo gledališko izkušnjo.

Balet: Alonzo King LINES Ballet 7. maj, 2016 Balet: Alonzo King LINES Ballet Razstava Antoni Tàpies v gradu Tivoli 23. februar, 2016 Razstava: Antoni Tàpies – Grafika 1959–1987 Ljubezen je ena sama 1. december, 2015 Ljubezen je ena sama – fotografska razstava za tiste, ki gledate s srcem Živa dvorišča 29. november, 2015 Vilinsko mesto v Mariboru vabi na vilinske dogodivščine ·