Gledališče: Mjuzikel Rent v Mestnem Gledališču Ljubljanskem
21. sep
Kulturni izbor · odri

Muzikal Rent, uspešnica newyorške scene devetdesetih let prejšnjega stoletja, bo v prenovi režiserja Stanoslava Moše zaživel na glavnem odru Mestnega gledališča Ljubljanskega. Premiera bo v četrtek, 21. septembra 2017, ob 20. uri na velikem odru. Ne zamudite muzikala, ki ga odlikuje vrsta spevnih pesmi in močna izpovedna zgodba. Vstopnice so že naprodaj.

Mestno gledališče ljubljansko
MGL
18,00 €
Dogodek na Facebooku

Muzikal Rent se bo 21. septembra 2017 premierno odvil na velikem odru Mestnega gledališča Ljubljanskega. Gre za uspešen projekt iz prve polovice devetdesetih let 20. stoletja, ki je oral ledino na newyorški offbroadwayski sceni. Zgodba sledi skupini mladih umetnikov, ki kljub revščini ostajajo zvestim svojim načelom in boemskemu načinu življenja, avtor Jonathan Larson pa je navdih črpal tudi iz osebnega življenja.

Glavno sporočilo muzikala je, da je življenje kljub vsem preprekam in nepravičnostim, s katerimi se soočamo,  lepo, ljubezen pa premaga vse ovire. Jonathan Larson velikega razcveta svojega dela ni nikoli doživel, posthumno pa je prejel Pulitzerjevo nagrado za dramo ter prestižno ameriško nagrado Tony za najboljši muzikal. Več o dogodku si lahko preberete na tej povezavi. Vstopnice za premiero že v prodaji.

PREBERITE ŠE: Baletna predstava The Great Gatsby prihaja v Zagreb


image_13534305_1 7. junij, 2017 Slovenski muzikal Vesna prihaja na odre junija 2017 Simfonija otožnih pesmi 13. april, 2017 Premiera: balet Simfonija otožnih pesmi SAGA2_tisk (1) 1. april, 2017 Premiera: muzikal Alpska saga v Špas teatru Vranja Vrata teaser image (2) lowRes_Mia 30. marec, 2017 Premiera: gledališka nadaljevanka Vranja vrata v MGL · · · ·