Misteriozna drama Preteklost (Le passé, Francija, Italija, 2013)
16. jan
Kulturni izbor · film

Film Preteklost je še ena intenzivna družinska drama, z oskarjem nagrajenega Asgharja Farhadija, nam bolj znanega po filmu Ločitev, v kateri ni nič tako, kot se zdi na prvi pogled.

Kinodvor
Kinodvor
4,95 €

Ahmad se na prošnjo žene Marie iz Teherana vrne v Pariz, kjer naj bi uredila ločitvene dokumente. A tisto, kar naj bi bila zgolj formalnost ob zaključku štiriletnega ločitvenega postopka, kmalu pripelje do niza nepričakovanih razkritij, ki Ahmada proti njegovi volji znova povlečejo v ženino življenje.

Režiser Asghar Farhadi v slogu napete detektivke raziskuje zapletene medčloveške odnose in razkriva relativnost resnice. Film je Bérénice Bejo prinesel nagrado za najboljšo igralko v Cannesu. Film je tudi uradni iranski kandidat za tujejezičnega oskarja 2014.

V Kinodvoru od 16. januarja 2014 dalje.

Misteriozna drama Preteklost (Le passé, Francija, Italija, 2013)Odpri galerijo
Zelena utopija 16. januar, 2014 Eko premiera: Zelena utopija na urbanih vrtovih Romantična drama Adelino življenje (La vie d'Adèle, Belgija, Francija, Španija, 2013) 14. januar, 2014 Adelino življenje, zgodba o ljubezni Zeleno kolo (Wadjda, Nemčija, Savdska Arabija, 2012) 10. januar, 2014 Premiera: Zeleno kolo Okus po ljubezni 9. januar, 2014 Premiera: Okus po ljubezni · ·