Fantazijska akcijska komedija Vampirska akademija (Vampire Academy, ZDA, 2014)
13. feb
Kulturni izbor · film

St. Vladimir ni navadna zasebna šola. Na tej šoli se vampirji učijo magije in Dhampirji, varuhi vampirjev, varovanja vampirjev. Svet je razdeljen na dve vrsti vampirjev. Moroi, so dobri vampirji, ki imajo magično moč. Do te magične moči skušajo priti Strigoi, ki so takšni vampirji, ki ubijajo ljudi, še raje pa ubijajo Moroe in Dhampirje.

Kolosej & Cineplexx
Kolosej in Cineplexx
Ni podatka.

Zgodbo nam pripoveduje Dhampirka Rose, ki je s svojo prijateljico Lisso pobegnila iz St. Vladimirja v širni svet. Varuhi so ju sedaj našli in vrnili v šolo. Rose svoja predavanja najprej ne jemlje resno, a bolj ko se pogovarja s svojim mentorjem Dimitrijem, bolj vidi, da bo res potrebovala urjenja in predavanja, če bo resnično želela zaščititi Lisso.

Film Vampirska akademija, ki ga je režiral Mark Waters, je nastal po romanih Richelle Mead. Gre za uspešno avtorico urbanih fantazijskih romanov za mladino in odrasle. Njeno pisanje je zrelo, izpiljeno in črpa iz izjemnega poznavanja mitologije in folklore.

V naših kinematografih od 13. februarja dalje.

Fantazijska akcijska komedija Vampirska akademija (Vampire Academy, ZDA, 2014)Odpri galerijo
Fantazijska drama Zimska pripoved (Winter's Tale, ZDA, 2014) 13. februar, 2014 Premiera: Zimska pripoved Divja Salsa (Cuban Fury, Velika Britanija, 2014) 13. februar, 2014 Premiera: Divja Salsa Neskončna ljubezen (Endless Love, ZDA, 2014) 13. februar, 2014 Premiera: Romantična drama Neskončna ljubezen Biografska drama Klub zdravja Dallas (Dallas Buyers Club, ZDA, 2013) 6. februar, 2014 Biografska drama: Klub zdravja Dallas · · · ·