Massimo_Bottura
26. maj
V zraku · dan za · Utrip mesta · kulinarika

V petek, 26. maja 2017 bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani potekala otvoritev Tedna nezavržene hrane. Teden nezavržene hrane se odvija na pobudo Luke Jezerška, gibanje pa so podprli tudi najpomembnejši slovenski kuharji: Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB), Igor Jagodic (Strelec, David Vračko (Mak) in Luka Košir (Grič). Ob tej priložnosti bo Slovenijo obiskal tudi Massimo Bottura, eden od najboljših chefov na svetu.

do
Pogačarjev trg, Ljubljana
Teden nezavržene hrane
Vstop je prost, na delavnice se je potrebno prijaviti.
Dogodek na Facebooku

Teden nezavržene hrane bo potekal od 26. maja do 2. junija 2017. Gibanje, ki je nastalo na pobudo Luke Jezerška, želi širšo javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane, ki je mnogokrat še popolnoma primerna za uporabo.

Teden nezavržene hrane je podprl tudi lastnik restavracije s tremi Michellinovimi zvezdicami ter lanskoletni dobitnik naslova najboljšega kuharja na svetu Massimo Bottura.
Massimo Bottura je s svojo neprofitno organizacijo Food for Soul začel pravo revolucijo na področju zmanjševanja odpadne hrane. Bottura bo ob tej priložnosti obiskal Slovenijo ter spregovoril o svoji viziji ter pokusil jedi slovenskih kuharjev. Otvoritev se bo začela 26. maja 2017 na Pogačarjevemu trgu v Ljubljani. Cel Teden nezavržene hrane bodo na Pogačarjevemu trgu potekale kuharske delavnice po principu nezavržene hrane (nanje se je potrebno prijaviti). Zadnja dva dneva dogodka pa bomo lahko pokusili tudi jedi, ki jih bodo pripravile vrhunske slovenske restavracije.

PREBERITE ŠE: Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju

cover-1000-500-madebyinfluencers 24. maj, 2017 Made by Influencers – vplivnostni marketing Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju 22. maj, 2017 Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju Kiss - Dunaj 2017 21. maj, 2017 Koncert: teatralni Kiss maja 2017 prihajajo na Dunaj Jernej Kruder je prvi preplezal Tromostovje. 20. maj, 2017 The Rock Ljubljana 2017 – plezalni spektakel sredi Ljubljane · · · · · · · ·