iStock_000016411670_Medium
6. jun
Utrip mesta · kulinarika

September je čas za nove kreativne podvige, zato bomo na prvi kuharski akademiji City Chef v novi sezoni spoznali kako hitra in enostavna je lahko priprava hrane, ki bo aktivirala in spodbudila naše možgane. Ob dobri hrani se bosta predstavila vinarja Piro Jakončič in Dveri Pax. Uradna voda dogodka je Jamnica.

Razstavni salon BSH Hišni aparati (aktivna kuhinja Siemens), Litostrojska 48, Ljubljana
City Magazine
25 evrov

Delovanje naših možganov je zelo povezano s hrano. Na tokratni akademiji bomo spoznali katera hrana spodbuja možganske celice k najboljšim dosežkom. Izvedeli bomo zakaj je pametno v naš jedilnik umestiti lososa, oreščke, stročnice, avokado in ostalo “hrano za možgane”. Med najbolj cenjeno »pametno hrano« spadajo borovnice, divji losos, oreščki in semena, avokado, rdeča pesa, žajbelj ter polnozrnati izdelki.” Kako hitro in enostavna je lahko priprava hrane, ki bo aktivirala in spodbudila naše možgane pa bomo spoznali z novo sezono naših kuharskih akademij.

Glavne jedi bo pripravljal glavni kuhar Gostilnice in pizzerije Kaval, Dragan, za sladice pa bo poskrbel slaščičar iz Lolite, Grega. Predstavila se bosta tudi Kavalova vinarja meseca septembra Piro Jakončič in Dveri Pax. Uradna voda akademije je Jamnica.

O City CHEF kuharski akademiji

S City CHEF kuharsko akademijo želimo ljudem pokazati, da je kuhanje lahko hitro, zdravo in predvsem zabavno! Za to potrebujemo dobre, kakovostne sestavine, koristne namige in zanimive nasvete, dobro vino, ščepec ljubezni in seveda dobro družbo! Torej, vabljeni v našo družbo, v razstavni salon hišnih aparatov BOSCH, kjer bomo pod taktirko Kavalovih kuharskih mojstrov svoje čute razvajali z novimi, zanimivimi okusi, ki jih bomo dopolnjevali z ustreznimi vini.

tumblr_ny2e1hHRRx1s9rmflo1_1280 21. maj, 2016 Restaurant Day 2016: globalni kulinarični festival Dinner in the Sky, Ljubljana, Jezersek Catering, May 2015 (39) 13. maj, 2016 Dinner in the Sky 2016: okusimo Ljubljano v zraku primari-web-002 25. marec, 2016 Odprta kuhna 2016: na Pogačarjev trg se vrača 25. marca Utrinki z lanske Dobropeke 6. junij, 2800 Dobropeka 2015 v Centralni postaji – za sladke nasmehe med nami ·