PussyRiot_Sundance05
9. okt
Kulturni izbor · film

Film, ki je nastajal šest mesecev, pripoveduje neverjetno zgodbo o treh mladih ženskah, Nadji, Maši in Katji. Kot članice feminističnega umetniškega kolektiva Pussy Riot so v osrednji ruski katedrali izvedle 40-sekundno pankovsko molitev.

Kino Šiška
Kino Šiška
Ni podatka

Zaradi performansa so jih aretirali in obtožili verskega sovraštva, kar je privedlo do sodnega procesa, ki je odmeval po vsem svetu in za vedno spremenil pogled na rusko družbo.

Film na podlagi neomejenega dostopa in ekskluzivnih posnetkov prikazuje resnične osebe za dobro znanimi barvitimi balaklavami. Ob spremljanju neverjetnih in težavnih zapletov med sojenjem imamo priložnost opazovati tri mlade ženske, ki se upirajo z vsako logiko skreganemu sodnemu sistemu. Od njihovih sorodnikov in prijateljev izvemo, kaj je ta dekleta privedlo do preobrazbe iz političnih aktivistk vikone sodobnega časa. Medtem ko se Nadja, Maša in Katja iz kletke v sodni dvorani branijo pred obtožbami, druge članice kolektiva Pussy Riot, ki so še na prostosti, načrtujejo nove gverilske nastope in spodbujajo protestna gibanja po vsem svetu. Film, ki prehaja med farso in tragedijo ter spet nazaj, razkriva, kako je političnim in verskim silam uspelo narediti zgled iz treh mladih umetnic, ki so stopile iz vrste.


Filmska_platna_4_jobs2.jpg 12. september, 2013 Premiera filma: jOBS SetWidth750-Moje-ivljenje-z-Liberacejem-02 17. julij, 2013 Moje življenje z Liberacejem 3. julij, 2013 Osamljeni jezdec Filmska_platna_4_Nerodna_tajnica-1 26. junij, 2013 Nerodna tajnica ·